søndag 3. juni 2012

Myke vårruller med laks, avokado og mango

...når man kjøper en pakke på 50 rispapir, så har man til et par middager, for å si det sånn ;) Siden jeg likevel hadde tint opp rispapirene for å lage vårruller med kylling, tenkte jeg at jeg kunne jo teste det ut med noen lakserester jeg hadde fra en asiatisk laksemiddag vi hadde. Det ble rågodt! Testet både med kokosmelkdippen og den asiatiske dippsausen, og klarte ikke å bestemme meg for hvem av dippene jeg likte best til. Hvis du ser de to foregående oppskriftene, skjønner du at dette er en ren restemiddag. Men det er en fantastisk god restemiddag ;-)


Til disse vårrullene trenger du (4 personer):
600 g thai-inspirert laks (du kan sikkert også bruke vanlig stekt, kald laks, men denne smaker ekstra godt i)
1-2 avokadoer, delt i tynne og smale skiver
1-2 mangoer, delt i tynne og smale skiver
1 pakke bønnespirer
Thai-basilikum, finhakket
Mynte, finhakket
Koriander, finhakket
2 lime
Kokosmelkdipp, asiatisk dippsaus eller sweet chili-saus


(1) Del opp mango og avokado i henhold til beskrivelsen ovenfor. Finhakk urtene. (2) Ha rispapirene i et fuktig håndkle. Ta frem et og et papir om gangen, legg i litt laks, mango, avokado, bønnespirer og urter, og skvis litt lime over. Rull vårrullen (brett inn hjørnene på siden før du ruller - se bildet under). (3) Serveringsklart - med dippsausene ved siden av!2 kommentarer:

  1. Nam! Takk, nå vet jeg hva skal jeg bruke lakserester + rispapir som ligger i skapet! Jeg tror nok papiret mitt er litt annerledes, rund og helt tørr?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hørtes annerledes ut, ja. Jeg har kjøpt det jeg bruker i frossendisken i en asiabutikk. Men ditt fungerer sikkert like fint :)

      Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails