tirsdag 9. oktober 2012

Laks med pasta i sitronsjy

Enkel og god hverdagsmiddag, og laksen kan lett erstattes med kylling hvis du har en ikke-fiske-spiser i familien (synes forøvrig det er få retter der laksen ikke kan erstattes med kylling ved behov?). Frøkna syntes nesten det aller beste var sitronskivene på toppen av fisken, og fikk karret til seg mine skiver også (som om jeg hadde tenkt å spise dem...). Små barn, små gleder ;) Denne retten er forøvrig en nær slektning av pestomarinert laks med spaghetti i hvitvinssjy, bare i en litt mer barnevennlig utgave (hvitvinssjy er helt fantastisk, så anbefaler virkelig å prøve den utgaven også!)


Laks med spaghetti i sitronsjy
2 ss olivenolje
1,5 ss smør
2 fedd hvitløk
2 ss hakket bladpersille
1 liten neve ruccola, grovhakket
1 ss soyasaus
1 ss fiskefond (evt. kyllingfond hvis du skal bruke det til kylling også)
1 dl kokevæske fra pastaen
Maldonsalt og nykvernet pepper
1 sitron, noen skiver til å legge på kylling/fisk, resten skviser du over pastaen
Spaghetti

(1) Sett pastaen til koking. (2) Salt og pepre laksen, legg den i en ildfast form, og legg 1-2 sitronskiver oppå hver laksefilét før du steker de i ovnen på 220 grader i ca. 8-10 minutter. (3) Når pastaen er ferdigkokt, heller du av vannet (ta vare på ca. 1 dl) og setter den til side.4) Smelt smør i panna, tilsett litt olivenolje, og stek hvitløken og persillen i ca. 10 sekunder på middels til høy varme før du tilsetter spaghettien. (4) Skru av plata, og bland ruccola. Skvis resten av sitronen over pastaen, vend inn soyasaus, fiskefond og kokevæske fra pastaen. Strø over maldonsalt og nykvernet pepper. (5) Anrett rett på tallerkenen, med spaghettien i bunn, og laksen på toppen.


P.S. Erstatter du fisken med kylling, så salter du og peprer den først, bruner den på hver side i stekepanna før du legger den i en ildfast form med sitronskive(r) på toppen. Så kan du fortsette å bruke samme stekepanne til hvitløkssteking osv.

2 kommentarer:

  1. Mmmm.. Laks er den beste fisken etter min mening :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Er så mange gode fisker - tror nesten breiflabb topper lista her! Men laks er definitivt en av hverdagstraverne som topper lista :)

      Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails