tirsdag 27. april 2010

Gulrot- og linsesuppe


Supper har begynt å gå igjen som middag en gang i uka hos oss - mest fordi det er så utrolig enkelt og fort gjort, i tillegg er det veldig godt! I dag prøvde jeg meg på en gulrot- og linsesuppe, og godt ble det! Linsene gjorde at det ble litt mer mat i suppa. I den opprinnelige oppskriften er det chili i, men siden jeg ville lage en barnevennelig versjon droppet jeg det. Men hadde sikkert vært godt!

3 porsjoner
1 løk
2 ss melange margarin
500 g gulrøtter
1 l vann
1 terning grønnsaksbuljong
380 g røde linser
3 ts spisskummin
1,5 dl matfløte
2 dl yoghurt naturell
Koriander
Chili explosion

Finhakk løken, og stek den i smør til den har blitt blank og myk. Skrell og riv gulrøttene på rivjern. Tilsett gulrøttene, vann, grønnsaksbuljongterningen, linser og spisskummin i gryta med den stekte løken. La det koke i ca 15 minutter, til linsene og gulrøttene er myke. Tilsett fløten. Kjør suppa jevn i foodprosessoren (evt. med stavmikser eller i blender).  Ha i en spiseskje med yoghurt ved servering, og strø fersk koriander over (noe de fortsatt ikke hadde på den lokale kiwi'n...). På voksentallerkenen hadde jeg på litt nykvernet Chili Explosion ved servering. I dag serverte vi med hjemmebakte rundstykker.

1 kommentar:

  1. Så spennendes suppe!! :) Denne skal jeg prøve ut:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails