mandag 6. februar 2012

Panna Cotta med Klementingelé

Denne desserten har vi servert på to nyttårsaftener, faktisk. Nyttårsaften 2011 ble den servert etter en fonduemiddag. Passer litt inn i juletidene siden det er klementingelé, selv om det ikke er noe spesielt juleaktig over smaken. Det er fortsatt klementiner i butikken, så gode muligheter for å servere dette enda :) Det fine med denne desserten er at den kan gjøres helt klar dagen før du trenger den :)

Oppskriften er hentet fra dinmat, bare justert litt med smakstilsetningen på toppen (dinmat anbefaler karamelliserte nøtter mens jeg bruker sjokolade).

4-6 porsjoner
4 plater gelatin
3 dl fløte
50 g sukker
1 sitron
3 dl yoghurt naturell
2 dl klementinsaft (tilsvarer 8-10 klementiner, tror jeg)
4 ss vann
Melkesjokolade
 
(1) Finrasp sitronskallet (pass på å ikke få med det hvite). (2) Legg 2 gelatinplater i kaldt vann. (3) Varm opp fløte og sukker i en gryte. (4) Tilsett sitronskallet, og smelt inn gelatinplatene. (5) Avkjøl noe, og tilsett yoghurten. (6) Hell over i høye glass, og la det stå kaldt i minimum 2 timer.

2 timer etterpå - lag klementingele
(1) Klem ut saften av klementiner sånn at du får 2 dl klementinsaft. (2) Legg de 2 resterende gelatinplatene i kaldt vann. (3) Varm opp klementinsaften, og smelt inn gelatinplatene. (4) Avkjøl noe, og hell geléen over panna cottaen når den har fått en stiv overflate.

Rasp melkesjokolade over før servering.Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails