onsdag 1. februar 2012

3-åringens ønskeliste

Frøkna fyller 3 år om et par uker, og derfor så tenkte jeg at det kunne være nyttig med en liten ønskeliste - både som tips til tanter og onkler, samt andre som trenger litt idéer om hva man kan kjøpe til en 3 år gammel jente. Tror disse listene blir mindre og mindre generiske etter hvert som barna vokser til, siden det vil bære mye preg av hva barnet interesserer seg for. Frøkna vår er veldig "stellete" og glad i rollelek, og leker innen denne sjangeren vil nok være en ganske stor hit. 

Tilbehør til Sylvanian families-hus (selges på Extraleker og BR-leker)
I storesøstergave fikk hun et dukkehus (eller "lammehus" som hun kaller det, siden det er en sauefamilie som har fått bo der ;) ) fra Sylvanian families - VELDIG populært (særlig at det er lys som går an å slå på inni huset):

Et par av ønskene hun faktisk har nevnt går på tilbehør til det huset:

Bad
Bord og stoler
Tipper at annet tilbehør til samme serien også hadde vært ganske populært :)

Klokke
Hun har egentlig ikke vært spesielt interessert i klokka enda, men synes tydeligvis de er veldig fine å se på. Hun har allerede bestemt seg for at hun skal få en rosa klokke av bestemor - hehe :D Tror denne hadde falt i smak:

Ullbukse
Det neste ønsket står nok ikke på hennes ønskeliste, men absolutt på min for henne ;) En ullribb-bukse fra nøstebarn hadde vært supert (størrelse 110/122) - det er så deilig å ha på nå som det er så kaldt ute!
Bøker
Her bare et lite utvalg av aktuelle bøker - vi leser hver eneste kveld, så det er maaaange som kan være aktuelle):

Pippi Langstrømpe (hun er veldig glad i sangen)
Kari Grossmans ABC-bok og Tellebok
Den andre store Pulverheksboka (hun har allerede lydboka, så hadde vært fint å ha boka til. Sorry dårlig bildekvalitet, men dette er bare linking):
Tambar-bøker:

Sengetøysett
Dette er bare ment som et tips til andre - kommer nok mest sannsynlig til å bli bursdagsgaven fra oss til henne siden hun er over middels opptatt av ulver - sengetøysett fra by Nord (selges bl.a. i nettbutikken Hviit):

Klesskap til dukkeklærne
Da vi var i Berlin i høst så jeg et eget klesskap for dukkeklær. Synd jeg ikke kjøpte det, for det var virkelig fint, og i tillegg hadde det vært så fint å ha på rommet hennes for å ordne i dukkeklærne. Aner ikke hvor man får tak i sånn i Norge, ser ut som at det mer lages på hobbybasis. Her er et eksempelbilde:
Foto: ReVinyl
Klær
Her lar jeg det stå bildefritt - frøkna trenger klær i str. 104. Joggedress, kordfløyelsbukser, hettejakker... ting som ikke slites så lett, og som er godt og mykt å ha på seg i barnehagen. Og gjerne litt klær som kan brukes til litt penere anledninger enn barnehagen også ;) Finkjoler har hun derimot litt av.

"Kjøkkenutstyr"
Frøkna synes det er veldig stas å "lage mat" (skjønner ikke hvor hun har plukket opp det hen? ;) ), så litt kjøkkenutstyr hadde nok vært veldig stas - eksempelvis dette bakesettet som fås kjøpt på Riktige leker:
Når det er sagt, så finner man sikkert mye fint av sånt "kjøkkenutstyr" på andre lekebutikker også. Sikkert litt plastic fantastic som er batteridrevet også - det kommer garantert til å falle i smak!

Barnetermos
Nok et tips - for dette får hun i gave fra lillebror Jakob. Til høsten skal hun begynne i storbarnsavdeling i en barnehage (det blir bytte til høsten, siden hun går i familiebarnehage for småbarn nå), og da blir det nok noen turer med barnehagen. Da er det supert med en liten termos til kakao/te/solbærtoddy. Jakob har kjøpt dette fra Blafre:

Briotog
"Toget" var ett av de første ordene Jenny lærte (da riktignok uttalt som "tådet"), og hun har selvsagt fått litt briotog fra hun var liten. Interessen har vært middels, men aner meg at litt mer utstyr - dvs. skinner, tog ++ andre gadgets, hadde gjort at det hadde blitt enda mer morsomt.

CDer/ lydbøker
Barnemusikk og lydbøker blir bare mer og mer populært. Skal ikke se bort fra at det blir en og annen kveld med å sovne til lydbok også, særlig de kveldene Alex spiller fotball og jeg skal legge to småttiser. Her er noen eksempler:"Småpusleri"
På stua har vi barnebord og et par barnestoler til henne, og der pleier hun og sitte og "jobbe" litt hver dag. Det går mye i klipping for tiden, men perler (store), plastelina og tegning er også veldig populært. Sånt er det jo alltids kjekt med mer av. Tips innen denne kategorien:
  • Puslespill
  • Tegnebøker/ aktivitetsbøker
  • Perlebrett og flere perler
  • Ny plastelina (den gamle begynner å bli litt tørr - tror kanskje klassisk modellkitt er bedre enn play-dough)
  • Utstyr til å lage plastelinafigurer med 
  • Lim (det har hun ikke)

Håper det var noen tips å hente! Godt mulig dette innlegget blir oppdatert frem til 16.februar også (da selveste dagen er).


Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails