Oppskriften er hentet fra dinmat, bare justert litt med smakstilsetningen på toppen (dinmat anbefaler karamelliserte nøtter mens jeg bruker sjokolade).
4-6 porsjoner
4 plater gelatin
3 dl fløte
50 g sukker
1 sitron
3 dl yoghurt naturell
2 dl klementinsaft (tilsvarer 8-10 klementiner, tror jeg)
4 ss vann
Melkesjokolade
(1) Finrasp sitronskallet (pass på å ikke få med det hvite). (2) Legg 2 gelatinplater i kaldt vann. (3) Varm opp fløte og sukker i en gryte. (4) Tilsett sitronskallet, og smelt inn gelatinplatene. (5) Avkjøl noe, og tilsett yoghurten. (6) Hell over i høye glass, og la det stå kaldt i minimum 2 timer.
2 timer etterpå - lag klementingele
(1) Klem ut saften av klementiner sånn at du får 2 dl klementinsaft. (2) Legg de 2 resterende gelatinplatene i kaldt vann. (3) Varm opp klementinsaften, og smelt inn gelatinplatene. (4) Avkjøl noe, og hell geléen over panna cottaen når den har fått en stiv overflate.
Rasp melkesjokolade over før servering.
Følg bloggen min med bloglovin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥