onsdag 29. februar 2012

Rustikk kyllinggryte med ris

Har kjøpt meg Familiekokeboka etter flere anbefalinger fra ei venninne, og i dag testet jeg ut en av oppskriftene. Fant ut at det var et par ting til som gjorde seg i gryta, så denne er ikke helt lik med den i boka. Den er enkel å lage, men tar litt tid (40-45 minutter). Og er veldig, veldig god!


Til 2 voksne og 1 barn trenger du:
2 kyllingfiléter, i store biter
1 fedd hvitløk, finhakket
150 g sjampinjong
1 rødløk, i båter
1 liter vann
2 dl basmatiris
1 dl hvitvin
1 ts soyasaus
salt og pepper
1 grillet og flådd paprika, i biter (kan evt. bruke sånn fra glass)
4 ss raspet parmesanost
2 ss ristede mandler
Finhakket persille

(1) Brun kyllingfilétbitene raskt i panna. (2) Tilsett løk, sjampinjong og hvitløk, la det steke litt. (3) Tilsett vann og hvitvin. La det koke i 20 minutter. (4) Tilsett risen. La det koke til risen er ferdig. Tilsett evt. mer vann under veis dersom det blir for tørt. (5) Smak til med soyasaus, salt og pepper. (6) Vend inn parmasanost og paprika. (7) Serveres med finhakket persille og ristede mandler over.



Følg bloggen min med bloglovin

1 kommentar:

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails