Gratinerte hummer
2 hummer, ferdigkokt (rå er sikkert enda bedre, men det har jeg ikke testet ut)
1 potte basilikum
1 neve bladpersille
2 fedd hvitløk
1 chili
3 skiver loff uten skorpe
1 ts salt
1,5 dl olivenolje
(1) Del hummeren i to på langs, og fjern magesekken (det som er rett bak øynene på hummeren). Ta ut kjøttet fra klørne, og fyll det inn i hummeren der magesekken var (gjør ingenting om du får en "topp" på hummeren). (2) Lag grønn topping: Kjør basilikumblader, bladpersille, hvitløk, chili og loffskiver i stavmikseren sammen med olivenolje til du får en jevn grønn masse. (3) Legg hummerne i en ildfast form, og topp de med den grønne "toppingen". (4) Grilles i stekeovnen under grillelementet til du har fått en gylden farge, ca. 5 minutter.
1. Del hummeren i to, fjern magesekken |
2. Fyll innholdet fra klørne inn i "magesekkhullet" |
3. Legg på grønn topping, og sett under grillen i ovnen. |
Serveres med loff, smør, sitronbåter, og noen krabbegafler for å pille ut av de små klørne.
Ha gjerne noen ferske reker ved siden av - deilig med litt variasjon på bordet! Hører hjemme på en skikkelig skalldyraften, synes jeg :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥