torsdag 7. november 2013

Ovnsbakt steinbitfilet med thaigrønnsaker og potetmos

Det er virkelig en evighet siden sist jeg la ut en ny oppskrift her! Har følt meg så utrolig lite inspirert - helt til jeg var på bokbad med Trine fra Trines matblogg. Måtte nesten kjøpe med meg boka også - og den er virkelig inspirerende altså! Liker veldig godt at den er stappfull med oppskrifter - med veldig flotte bilder til (og de har hun tatt helt selv!). Heia Trine, sier jeg bare :)

Og i inspirert ånd prøvde jeg meg på ny middag i dag. Hadde en liten anelse om at den kom til å falle i smak - den inneholdt tross alt potetstappe. Men måtte gi fra meg siste fiskestykket til frøkna, og tilbehøret var rett og slett nydelig (i all beskjedenhet ;) ). Var ikke langt unna å forspise meg :)Anbefalt fremgangsmåte for å minimere tidsbruk: 
(1) Gjør potetene klare, og sett de til koking. (2) Kutt opp grønnsakene til thaigrønnsakene. (3) Gjør fisken klar, og sett den i ovnen (4) Begynn å frese thaigrønnsakene. Når de er ferdigstekt, og du har hatt oppi vannet til sausen, begynner potetene å bli ferdigkokte. Hell av vannet, og la de stå til du er ferdig med thaigrønnsakene. (5) Gjør ferdig mosen (og ta ut fisken når den er klar ;) )

Total tidsbruk: ca. 25 minutter


Ovnsbakt steinbitfilet (2 voksne porsjoner)
 

400 g steinbitfilét (pass på at den er helt beinfri dersom du skal servere til barn - så unngår du at de får noia for det hvert fall ;) )
Sitronskiver
Olivenolje (gjerne en som er kraftig på smak)
Salt og pepper

(1) Skjær opp fileten i passelige porsjonsstykker. (2) Sprinkle over olivenolje, og strø over salt og pepper. Skjær noen sitronskiver og legg over hver av stykkene. (3) Stekes  på 200 grader i ca. 10-12 minutter


Grønnsaker i thaisaus


1 pakke ferske minimais, del evt. på langs
1/2 paprika, deles i strimler
1/2 pakke sukkererter, del de gjerne over på midten
100 g sellerirot, skåret i strimler
1 fedd hvitløk, finhakkes
Koriander
1/2 lime, saften av
2 ss skalldyrfond (kan erstattes med fiskefond eller fiskebuljong)
2 ss oystersaus
2 ss fiskesaus
1 ss kecap manis (søt soyasaus)
1 ss soyasaus
2 dl vann
Salt og pepper
Solsikkeolje (eller annen nøytral matolje)

(1) Del opp alle grønnsakene før du begynner å steke de. (2) Begynn med å frese minimais og sellerirot, før du tilsetter paprika og sukkererter når den har begynt å få litt farge. Stekes på middels til høy varme. (3) Tilsett hvitløken noen få sekunder før du tilsetter vannet. Skru ned varmen til middels temperatur. (4) Tilsett alle sausene (vet det er mange, men når du først har de i hus kan du alltid lage en god woksaus fra bunnen av...). Det jeg har oppgitt er circa-mål, så anbefaler virkelig å smake under veis. Da lærer du også hvordan sausene gir smak på gryta :). (5) Avslutt med å kryste en halv lime over, smake til med salt og pepper, og dryss fersk koriander over.


Potetmos
300 g potet (ca. 5-6 poteter, avhengig av størrelse), skrelles og skjæres i terninger (ca. 2-3 cm i tykkelse)
50 g smør
ca. 1 dl matfløte
Salt

(1) Skrell og del opp potetbitene i terninger. (2) Putt de i vann, og la de koke til de har blitt møre (ca. 15 minutter). (3) Hell av vannet, tilsett en god klatt med smør, og mos med en potetmoser. (4) Når potetene har blitt most og smøret smeltet, tilsetter du fløte til du har fått ønsket konsistens. (5) Smak til med salt (jeg bruker 1-2 ts til denne porsjonen).

Anbefaler virkelig å prøve ut snarligst - dette er skikkelig kosemiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails