søndag 27. oktober 2013

Ukemeny uke 44/2013

Noen ganger får jeg spørsmål om hvordan man rekker å lage middag fra bunnen av hver dag. Pleier stort sett å svare at det ikke tar så mye lenger tid enn halvfabrikata, men når jeg virkelig tenkte meg om her om dagen så kom jeg frem til at det var én ting til som gjør det mulig: siden begge barna går i barnehagen, og vi er grytidlig oppe, så spiser de frokosten der. De er i barnehagen ikke lenge etter kl 07 om morgenen (pappa'n leverer), og så hentes de mellom kl 15 og 15:30 av meg. Vi er hjemme og i gang med middagen til kl 16 hver dag. Det vil jo si at vi har litt lenger ettermiddager enn en del andre (men om morgenen har vi absolutt null tid). Middagen står på bordet kl 16:30 (bruker stort sett ca. 30 min på å lage middag), og det er 50/50 om også mannen rekker å spise sammen med oss.

Det andre som gjør det mulig er nettopp disse ukemenyene. Jeg står aldri og lurer på hva vi skal ha til middag når jeg kommer hjem fra jobb - det er allerede planlagt og handlet inn for. De ukene jeg ikke har satt opp ukemenyene tar ting mye lenger tid. Det er ikke sånn at vi er helt slaviske med disse ukemenyene, men det forenkler absolutt hverdagen.

En gang i blant lager jeg ting klart kvelden i forveien (sånn som pannekakerøra), sånn at det går fortere å lage middagen dagen etterpå. Men det synes jeg stort sett er en enorm bøyg, altså...

Og som du kanskje ser fra denne ukemenyen er det bare kjappe middager som står på planen mandag-torsdag; altså ganske typiske middagsretter her i huset :)

Mandag: Fiskekaker, stekte gulrøtter, brokkoli og stekte poteter (fiskekaker med veggis-pytt-i-panne, altså ;))
Tirsdag: Blomkålsuppe med hvitløksbrød
Onsdag: Kylling tikka masala med naanbrød (bruker Patak's-glass med saus)
Torsdag: Pastasalat med syd-europeisk smak
Fredag: Bakt potet med tilbehør (planleggingsdag i barnehagen, så har bedre tid til å forberede middagen)
Lørdag: Stekt andebryst med fløtegratinerte poteter, sellerirotpuré, balsamico-sjampinjong
Søndag: Fårikål


En god pastasalat er ikke å forakte :)

Og med dette ønsker jeg dere en flott høstuke :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails