torsdag 2. august 2012

Gratinert bolognese og potetstappe

Er det sånn at når man driver med et prosjekt med "matlaging med 3-åringen" så er det nødt til å ende med plaster på et tidspunkt? Sånn gjorde det hvert fall her i dag! Frøkna skulle hjelpe med å dele potetene, og plutselig hadde hun fått et kutt i fingeren. Vi løp inn på badet, skylte i kaldt vann (ikke vet jeg om det hjelper, men refleksen i meg er å skylle ting med kaldt vann...), og deretter på med Hello Kitty-plaster. Etter en del snørr og tårer gikk ting mye bedre, og hun var med å fullføre middagen likevel (strødde ost over til slutt). Potetkuttinga har vi dog lagt på hylla til hun blir litt større.

Selve retten er hentet med inspirasjon - nok engang - fra Rundt Bordet. Forøvrig en kokebok jeg virkelig vil anbefale - massevis av enkle (og raske) middagsretter som passer inn i en travel hverdag.

Middagen ble kjempegod (minnet litt om lasagne), og var lett å lage! Det eneste som kan ta tid er å lage tomatsausen (som jeg hadde klar i fryseren), samt at den skal stå 20 minutter i ovnen. Totalt brukte vi omtrent 40 minutter på å lage middagen ferdig (hvis vi trekker fra tiden det tok å fikse plaster m.m.)


Gratinert bolognese og potetstappe 
ca. 3 dl bolognesesaus
400 g kjøttdeig
500 g poteter
50 g smør
2-3 dl matfløte
2 ss revet parmasan (valgfritt)
Salt
200 g revet gulost

(1) Start med å skrelle potetene og dele de i terninger (det var her det gikk galt...). (2) Kok opp vann, og kok potetterningene til de har blitt møre (avhenger av potetene, men dette burde ikke ta mer enn ca. 10 minutter). (3) Mens potetene koker, steker du kjøttdeigen. Ha i bolognesesausen når kjøttdeigen er ferdigstekt og skru av plata. (4) Lag potetstappe: Når potetene er ferdigkokt, siler du av vannet og tilsetter smøret. Begynn å mose potetene. Tilsett fløte litt etter litt mens du stapper, og avslutt når du synes du har fått en fin konsistens. Til denne retten foretrekker jeg en ganske "løs" potetmos, siden det skal has oppå bolognesen. Tilsett revet parmasan, og smak til potetstappen med salt. (5) Mekk formen: Smør en ildfast form, og ha i bolognesen. Legg potetstappen oppå som et lokk, og strø revet ost over. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter - til osten er gylden og retten er gjennomvarm.

Serveres med grønn salat.

Tips! Denne retten er egentlig super å gjøre klar dagen i forveien - gjør alt klart i formen, og vent med å putte den i ovnen til du skal spise.

2 kommentarer:

  1. Stakkars lillemor!!! Håper hun er frisk nok til å hjelpe deg i dag da! Jeg har vært SÅ flink og satt opp middagsliste i ukesvis fremover, og dine oppskrifter/tips er med minst en gang i uken! Hilsen Ida

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig koselig, Ida! Sånn blir jeg så glad av å høre!

      Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails