mandag 6. august 2012

Laks med kremet pasta og brokkoli

I helgen har "matlaging med 3-åring" vært holdt litt på pause - vi har hatt besøk av fine venner og Jenny har vært på rumpetrollutflukt med pappa'n sin (med hell, så nå har vi en balje med små rumpetroll i hagen!). I dag var det tilbake til "hverdagen" (fortsatt 1,5 uker igjen til barnehageoppstart), så da måtte frøkna til pers og hjelpe mamma'n sin med matlaging igjen ;) Hun ville egentlig ha pasta med ketchup på til middag, men måtte godta at det ble et par ting til i "retten hennes" - nemlig både fløtesaus og laks ;) Brokkoli går ned på høykant her i huset, så det er en ganske trygg grønnsak å ha ved siden av.

Denne retten er ikke akkurat ny, har nemlig lagd den med asparges tidligere. Synes kanskje asparges er hakket bedre, men ikke noe galt med brokkoli heller altså. Frøkna skrellet hvitløk (der har hun blitt skikkelig dreven, og blir nesten fornærmet hvis jeg har skrelt dem uten  henne), og dro av brokkolibunter før jeg delte de i passelige størrelser med kniven.


2 porsjoner
3 laksefiléter á 125 g
1 boks soya matfløte (Alpro)/ 2 dl vanlig matfløte
2 dl fiskebuljong
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 - 1 ss sitronsaft
2 ss hvitvin (valgfritt, men bør kanskje bruke mer sitronsaft hvis du dropper vinen)
2 ss hakket bladpersille
1 ts soyasaus
Salt og pepper

200 g pasta
2/3 av en brokkoli

Fiskefilétene
(1) Fres hvitløken litt i stekepanna i litt smør. (2) Tilsett matfløte og fiskebuljong, og kok opp. (3) Smak til med sitronsaft, soyasaus og hvitvin (3) Tilsett laksefilétene, og la det syde under lokk i ca. 10 minutter. Hell gjerne litt saus over filetene under veis. (4) Smak til med salt og pepper.


Tilbehøret
(1) Sett vannet til pastaen til koking i det du starter med middagen, og følg anvisningen på pakken. (2) Brokkolien kokes helt på slutten før fisken er ferdig - det holder med et par minutter koking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails