onsdag 1. august 2012

Kikertsuppe med squash og kjøttpølse

I går lagde vi hjemmelagde fiskeboller til middag. Frøkna var kjempeflink til å rulle fiskebollene, dessverre var ikke oppskriften på fiskebollene like gode. Så skal spare dere for den ;)

Dagens middag var kikertsuppe med squash og kjøttpølse, fritt etter Rundt Bordet. Var egentlig redd for at det kom til å bli en ny rett som jeg ikke syntes jeg burde dele med dere, men denne overrasket! Squashen ble ikke dvask (som jeg var redd den skulle bli), og kikerter i sånne gryter er undervurdert. I tillegg var det en veldig fin rett å lage sammen med frøkna, så den glir rett inn i "matlaging med 3-åring"sprosjektet mitt. Frøkna skrellet hvitløksfedd og delte pølsene opp i biter, og det andre gjorde jeg. Og da var vi faktisk passelig okkupert begge to. Og denne gangen var hun faktisk såpass til hjelp at det ikke tok lenger tid å lage mat med henne enn det hadde gjort å gjøre alene; jeg tror t.o.m. hun lettet jobben min :) Totalt tror jeg vi brukte 15 minutter på middagen!


Kikertsuppe med squash og kjøttpølser (3 gode middagsporsjoner)
1 squash, delt i 1 cm tykke skiver og deretter i 4 biter
2 fedd hvitløk, finhakket
5 kjøttpølser uten skinn, først delt på langs, og deretter hver halvdel i 4-5 biter
2 terninger kyllingbuljong
1 l vann
1 boks ferdigkokte kikerter, avsilt og skylt i kaldt vann
1 neve vasket babyspinat

(1) Skrell hvitløksfedd og finhakk de. Del squashen. (2) Fres squash og hvitløk litt i en gryte, før du tilsetter vann, kyllingbuljongterninger og kikerter. La det koke opp, og småkoke en liten stund til terningene har løst seg opp. (3) Mens gryte putrer, steker du kjøttpølsene i smør i en stekepanne. (4) Når pølsene er stekt, tilsetter du de i gryta sammen med babyspinaten. Og voilá - maten er ferdig!

Serveres gjerne med godt flatbrød og godt smør. Selv foretrekker jeg Jacobs utvalgte gourmetsmør (det er helt fantastisk!!!) og mammas hjemmelagde flatbrød (ingen over, ingen ved siden av). Begge deler er så godt at det er nesten vits å planlegge middagen ut fra at man ønsker dette som tilbehør ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails