tirsdag 31. juli 2012

Pizza med kjøttboller, bacon og paprika

Jeg tror faktisk at pizza er noe av det mest barnevennlige matretten man kan lage - som en del av prosjektet "matlaging med 3-åring", altså. Det er så utrolig mye barnet kan bidra med! Og så gøy som det er! Frøkna elsker å være med å helle mel oppi bakebollen, følge med på om deigen får passe konsistens, og ikke minst smake på deigen. Hun putter osten oppi foodprocessoren sånn at den rives (men det er jeg som må starte den, for det er litt skummelt). Hun hjelper til med å skjære opp paprikaen og klippe opp baconet i større biter. Og etter bunnen er trykket ut, er hun med på både å smøre sausen utover, strø osten over, og legge ingrediensene utover. Og absolutt alt (minus baconet) blir prøvesmakt :)

Bør forøvrig nevnes at dette er favorittpizzaen vår!


Det neste jeg skal skrive nå høres nesten for godt ut til å være sant - men her kommer det: etter vi var ferdig med å lage pizzaen kom det fra frøkna: "Tusen takk for at jeg fikk hjelpe med å lage pizza, mamma!" Det er helt sant!!! Går ikke an å ikke knusekose ei sånn fin frøken ;)


Pizza med kjøttboller, bacon og paprika
1 pizzabunn
Pizzasaus
Revet ost
Paprika i biter
Kjøttboller (Kjøp evt. Peppes kjøttboller)
Bacon, klippet i fire.

(1) Gjør klar pizzadeigen, og sett til heving. (2) Lag klar alle ingrediensene. Orker du ikke lage kjøttboller selv, er Peppes som du får kjøpt på matbutikken veeeeldig gode de også. (3) Når pizzadeigen er hevet til det dobbelte, trykker du den ut på en smurt plate. Ha på saus, deretter ost, og legg de andre ingrediensene oppå. Husk at baconet krymper ganske mye, så gjør ingenting om det er så mye at det dekker hele pizzaen. (4) Stekes på 225 grader i 15-18 minutter (avhengig av hvor tykk bunnen din er).


Halvstekt pizzabunn
Denne gangen lagde jeg for mye deig i forhold til hvor mye fyll jeg hadde. Overskuddsdeigen trykket jeg ut til en ekstra bunn som jeg stekte på 150 grader i 15 minutter. Etter den ble kald, pakket jeg den inn i en plastpose og puttet i fryseren. Kjekt å ha til en annen gang når man skal mekke pizza raskt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails