onsdag 18. juli 2012

Ferie på innlandet - det perfekte feriemålet med småbarn?

Det er stille på bloggen for tiden, og det er selvsagt fordi vi er i ferietider. Første uken i juli pakket jeg bilen og ungene og dro på ferie til Hamar, der mamma bor. Og selv om det har vært mye klaging på dårlig vær i det siste, så var faktisk første uka i juli helt nydelig!

Uka var spekket med planer, og vi klarte ikke å få gjort alt vi ville. De tre hovedattraksjonene vi var på var Hunderfossen, Lilleputthammer og Raufoss badeland. Hunderfossen og Lilleputthammer er omtrent fem kvarters kjøring fra Hamar, mens Raufoss badeland tar omtrent en time.

Hunderfossen
Massevis av karuseller for de fra 90 cm, og enda mer enår de blir enda større så klart. Er i barnet tillegg glad i eventyr, som frøkna vår er, er det supert å få se eventyrene live inni trollet. De Ivo Caprino-dukkene er virkelig flotte, altså, og for ikke å snakke om nostalgien av å få se de igjen. Kl 13 om dagen er det teaterstykke som var kjempegøy (og nesten i skumleste laget) for 3-åringen. I tillegg inneholdt det noen voksenvitser sånn at det ble gøy for de voksne også. På slutten av dagen var det nesten ingen igjen i parken, så frøkna fikk kjøre favorittkarusellen sin 4 ganger på rad uten å måtte gå av. Parken er ren og fin, og det er gode muligheter for å ta med seg niste inn. Flott parkområde i midten.

Her kunne vi egentlig godt vært to dager, det er nemlig en liten badepark midt inni parken også. Jeg husker Hunderfossen med stor glede fra da jeg var liten, og det innfridde virkelig nå også. Her blir det nok årlige turer frem til minstemann blir hvert fall 12 år!

Akkurat passe skummelt og VELDIG gøy!

Publikummet til teaterstykket (med Hunderfosstrollet i bakgrunnen)

Prinsen på vei for å finne fjærene til dragen. Her møter han kongen.

Lilleputthammer
Dette er parken for småttisene. Men Parken med stor P, for den var virkelig koselig og fin altså. Som Alex sa, hvis de vanlige attraksjonsparkene er harde parker, så var dette en myk park. Små hus med ulike ting å gjøre inni alle husene, høytlesning to ganger om dagen, et lite koselig teaterstykke, passe skumle karuseller (berg- og dalbanen var dog for skummel for frøkna), og faktisk biler som hun fikk kjøre helt selv. Absolutt alle karusellene kan kjøres fra du er 90 cm. I tillegg var det absolutt ikke mange mennesker der, så kø var nesten et ikke-eksisterende fenomen. Man kan kjøpe med billett til lekeland som er samme sted, men for oss var parken stor nok til å fylle en hel dag. Til tross for den lille størrelsen.

Den lille søte tigeren vår utenfor et Lilleputthammer-hus

Kult lekestativ uten så mange barn som det er i Frognerparken ;)

Nostalgikarusell er like topp for frøkna som mamma'n synes det er sjarmerende

Hedda- og Ola-dansen

Barna er med på Hedda- og Ola-dansen

Kul tiger på rååååsa motorsykkel

Hele Lilleputthammerbyen

Raufoss badeland
Raufoss badeland er heller ikke stort, men det er flere bassenger der. Det er bølgebasseng. Babybasseng. Svømmebasseng. Et par litt større sklier - alt i alt nok å fylle opp noen timer med lek og moro. Og siden størrelsen ikke er gigantisk, er det lett å ha oversikten. Absolutt verdt turen fra Hamar!

Rolig nå, men her blir det store fine bølger!

Oppsummert om innlandsferien
Som småbarnsforelder tror jeg faktisk at dette som feriemål kan være vel så bra som Danmark, altså. Av egen erfaring er ikke været nødvendigvis bedre i Danmark, og mens barna er små trenger man ikke større parker enn hva Hunderfossen og Lilleputthammer har å tilby. Av andre attraksjoner (som vi ikke fikk besøkt denne gangen), kan jeg nevne:
 • Det er en kjempeflott strand i Hamar (Koigen). 
 • Lekeland1 på Hamar (innendørs lekeland)
 • Dyreparken Amadeusparken (rundt en times kjøring fra Oslo)
 • Skogbruksmuseet (skikkelig naturmuseum) i Elverum
 • Tidligere har vi vært på Snilsberg gård, og det var også topp å besøke med småttis. 
 • Ankerskogen svømmehall er under oppussing (men er dog åpen), og også verdt et besøk! Her er det også barnebasseng som er fint for de minste.

Koigen på Hamar (foto: Ilseng.net)


3 kommentarer:

 1. Takk for mange gode tips:) Mulig vi tar turen. Så du anbefaler Lilleputtland for Felix? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, både det og Hunderfossen :) Men ble veldig positivt overrasket over Lilleputthammer, altså. Helt perfekt dag med Jenny! Og så deilig å slippe kø på alle tingene :)

   Slett
 2. Ja, jeg anbefaler også Lilleputthammer! Kjempekoselig sted, mange fine aktiviteter, biler, lekeapparater for de minste (og mellomsmå) - og lite folk, Vi var der i fjor (for 3. gang), med våre to som da var 2 og 5, og begge stortrivdes!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails