lørdag 7. juli 2012

Grillet asparges og sjampinjong med smak av balsamico

Ingen grunn til at tilbehøret skal være kjipt selv om man har godt kjøtt på grillen ;) Den syrlige smaken av balsamicoeddik balanserer godt med grillet marinert kjøtt. Men aspargesen er nok god som tilbehør til grillet fisk også!


Grillet asparges
1 bunt sjampinjong
Solsikkeolje, rapsolje eller olivenolje
Salt og pepper
Jomfruolje
Balsamicoeddik

(1) Knekk av bunnen på aspargesen, og skrell den fra midten og nedover. (2) Sprinkle olje over, og strø over salt og pepper. Vend de rundt og gjenta prosedyren. (3) Grill aspargesen i 2-3 minutter rett over varmen (direkte grilling). (4) Legg aspargesen på et fat, og sprinkle over jomfruolje og balsamicoeddik. Klart for servering!

Tips! Grillet asparges kan fint være en rett i seg selv også. Server med en god "dressing" til, eksempelvis urtedressing!


Grillet sjampinjong med balsamicoeddik
250 g sjampinjong
Olivenolje
Balsamicoeddik
Salt og pepper

(1) Del sjampinjongen i to (i fire hvis det er veldig store sopp). (2) Lag en skål av dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg soppen oppi. (3) Sprinkle over olivenolje, balsamico, salt og pepper. Vend litt på soppen, sånn at smakene blir blandet. (4) Grilles direkte på grillen på middels varme i 3-4 minutter (til den er ferdig). Vend rundt mens det ligger på grillen, sånn at alt blir grillet. Umiddelbart klart for servering (selv om de ikke er så verst i smaken kalde heller ;) ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails