lørdag 28. juli 2012

Hjemmelaget blåbærsyltetøy

Dagen etter "prosjekt matlaging med 3-åring" startet hadde vi fortsatt mye pannekakerøre igjen. Siden marka er kun en liten spasertur unna, tok jeg med frøkna og lillebror (sovende i vogn) på utflukt til skogen for å se hvordan det stod til med blåbærsesongen. Den viste seg å være i gang! Dessverre var bærene vi fant ganske små, og ikke var det altfor mange av dem heller. Men har ikke gitt opp enda; så fort det kommer en finværsdag skal vi ta støvlene på og plukke mer! Etter denne lille smaken merket jeg nemlig at jeg hadde glemt hvor uendelig mye bedre det er med hjemmelaget - særlig nyrørt - blåbærsyltetøy enn det du kjøper i butikken. Og spesielt på pannekaka!


Vel hjemme ble frøkna med og lagde blåbærsyltetøy. Hun hjalp til med å helle i sukkeret og rørte rundt (måtte hjelpe litt til for å få fortgang på sakene, det viste seg nemlig å være mer interessant å spise sukrede blåbær enn å røre rundt).


Hjemmelaget blåbærsyltetøy
For bærene vi fant, viste dette seg å være en god blanding av blåbær og sukker - det kan godt hende at du finner søtere bær og trenger mindre sukker:
170 g bær
90 g sukker

(1) Skyll bærene, og kvitt deg med blader og annet rusk som har blitt med fra skogen. (2) Ha bærene i en bolle og rør inn sukker gradvis, til du har fått en sammensetning som passer din egen søtsmak.

Kan også fryses :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails