fredag 27. juli 2012

Laksefyll til pannekakene

Prosjekt "matlaging med 3-åring" startet med inspirasjon hentet rett fra Kjøkkenpatruljen - nemlig pannekaker. I følge Margit Vea kan en 3-åring knekke egg. Vet at det har blitt testet ut hos bestemoren tidligere, men jeg har ikke latt det stå til her hjemme. Men nå gjorde jeg - og det gikk supert! Ikke ett skall blant eggene, ingen egg gikk i golvet - det gikk bare bra! Og hadde det havnet noe skall oppi, så hadde det vel egentlig ikke spilt noen stor rolle, det er jo bare å plukke opp igjen med en teskje :) I tillegg fikk hun være med på å finne frem ingrediensene og blande alt sammen (brukte miksmasteren for at det skulle gå lettere). Og det var faktisk spennende nok for henne!Har etter første dag innsett at det er viktig å ikke gape over for mye på en gang, så etter å ha lagd pannekakerøra, og deretter reist på butikken og handlet... vel, da var det greit når Alex kom hjem og kunne gå ut og leke litt med frøkna. Stekingen og tilbehøret stod dermed jeg for.

...og mens vi er inne på tilbehør, denne gangen testet vi ut et alternativ til blåbærsyltetøyet. Det var riktig så bra! Hadde laksefyll, samt salat, bacon, cottage cheese m.m. til. Her kommer oppskriften på laksefyllet (hentet fra Kjøkkenpatruljen):

Laksefyll

Laksefyll
400 g ferdig ovnsbakt laks (jeg stekte filetene på 225 grader i 8 minutter)
1 liten paprika i små biter
3 vårløk i tynne ringer
2 ss hvetemel
1,5 dl kremfløte
0,5 dl melk
1 ss kapers (avsilte - du finner kapers i krydderhylla på butikken)
2 ss sitronsaft
Salt
Olje (til steking)

(1) Start med å sette laksefilétene i ovnen. (2) Stek paprika og vårløk i litt olje i panna på middels varme. (3) Når løken har blitt myk, rører du inn hvetemelet. (4) Tilsett fløte og melk, og la det putre inn til det tykner. (5) Ta blandingen av plata, og tilsett fisk (skjæres i terninger, eller riv opp i biter med hendene og ha oppi), kikerter, sitronsaft og smak til med salt.

Has rett på pannekaka, uten noe mere fra eller til. Holder noen få dager i boks i kjøleskapet.

Dette fyllet er også snadder på brødskiva, og gjør seg derfor god både til frokost eller alternativt på en rullet tortilla i matpakka :) Har du en som ikke er så glad i fisk, er nok denne også god med grillet kylllingkjøtt i stedet for laks.

Pannekakefyll for den mer "kresne"

Pannekaketilbehør for den mer "kresne"
Noen liker å ha litt mer kontroll på hva som går inni pannekaka, og da kan tacoinspirert tilbehør gjøre susen. Bruk f.eks.
- Revet salat
- Cherrytomater delt i to
- Agurkskiver
- Bacon/ Kyllingkjøtt/ Tunfisk/ rent laksekjøtt (som frøkna hadde)
- Mais
- Avokado i tykke skiver
- Cottage cheese
- Revet ost
- Lettrømme
- Pesto

Her var forøvrig frøkna med på å skjære opp agurken! Hun ble utstyrt med en bitteliten grønnsakskniv fra vitrinox, og jeg stod ved siden av og fulgte nøye med på at det ikke var noen kniv som glapp unna eller fingre som kom i veien. Og det gikk supert :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails