mandag 10. februar 2014

Kylling i tomatsaus med kamuflerte grønnsaker

Noen grønnsaker går greit ned her hjemme. Gulrøtter. Brokkoli av og til. Og så kommer jeg ikke på flere i farta. Ikke i sin reneste form hvert fall. Men det er utrolig hva en stavmikser kan få til. I dag har både tomater, selleristenger, paprika, purre og gulrøtter gått ned med et stort NAM!

Foretrekker å bruke kyllinglår i denne retten - de er så mye saftigere enn kyllingfiléter. Men det vil ikke si at det ikke går an å bruke kyllingfilét, altså! Lista ser lang ut som et vondt år, men sikker på at du kan finne mye av dette i skapene! Og ikke vær redd for å eksperimentere litt med grønnsakene, bytt f.eks. ut purre med løk, selleristenger for sellerirot, ha oppi blomkål... bare fantasien setter grenser!

Denne retten tar kanskje litt for lang tid for en travel hverdag (ca. 40-45 minutter) - men går jo an å gjøre den klar i forveien og sette inn i ovnen når du kommer hjem fra jobben? Da er mye tid spart!



2 voksne og 2 barn
3 kyllinglår, delt ved beinet, saltet og pepret
1 gulrot, skrelt og revet
2 selleristenger, delt i biter
1/2 purreløk, delt i biter
1 paprika, delt i biter
1 fedd hvitløk, hakket
2 bokser hermetiserte tomater
2 ss tomatpuré
5 ss heinz sun-dried tomato sauce (kan sløyfes)
2 ts hvitvinseddik
2 ts soyasaus
2 ss sitronsaft
1 ts paprikapulver
2 ts timian
1 klype sukker
Salt og pepper

Basmatiris
Parmesanost

(1) Del kyllinglårene ved beinet, og salte og pepre de. Brun de litt på begge sider før du legger de over i en ildfast form. (2) Gjør klar grønnsakene, og fres de litt i panna. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden (skal ikke bli brunt - da får det bitter smak!), før du rører inn tomatpuré (la den frese litt sånn at smaken blir litt karamellisert) og deretter tilsetter de hermetiserte tomatene. (3) La sausen putre litt mens du tilsetter de øvrige krydderne. (4) Kjør sausen jevn med stavmikser. Smak evt. til med mer sitronsaft, salt og pepper. (5) Ha sausen over kyllinglårene, og sett den ildfaste formen inn i ovnen på 220 grader. La steke i ca. 25 minutter. (Sett samtidig på ris til koking, så er alt ferdig samtidig).

Serveres med kokt ris og parmesanost drysset over.

1 kommentar:

  1. May buy Online digital running watches as a result of a good number of outlets in the uk. fake rolex Expressly an important suitable, fun-filled hunting go through, purchase for them web based. Web based hunting sites contain you catalogue along with a tremendous range you could choose. replica hublot For that reason, one don’t contain to look for one sit back and watch from your pick as a result of hold to help you hold. rolex replica uk Rupa Aggarwal is definitely the legendary contributor these my group is presenting a couple of small amount of online digital running watches have also a powerful Mp3player which inturn mean you can take notice of favorite songs. hublot replica Online digital running watches Web based hunting sites contain you catalogue along with a tremendous range you could choose. replica hublot Do you need to travel impressive completely? Do you want to a wrist watch which may match ones own run away specific description in pattern? Go with a Fastrack sit back and watch. This is often you label of running watches that is definitely built remember yourwants in vibrant Indian.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails