fredag 10. august 2012

Sjokoladekake med skogsbærmousse toppet med bringebær

Nå har jeg lagd denne kaka i et par varianter allerede, og konklusjonen min er hvert fall klar: den er aller, aller best uten marshmallowfondant, og med mousse ;) (Men hvis du skal lage en kake med lokk så er den ikke så verst med MMF heller, altså).

På onsdags morgen tok jeg med meg J og J på besøk til familien min i Tønsbergområdet - tenkte jeg måtte utnytte at det fortsatt var feriedager/ fridag hos dem! Og hadde veldig lyst til å ta med meg noe vi kunne kose oss med, så jeg fant ut at sjokoladekake med mousse sikkert ble godt. Det er jo så masse deilige bær nå! Kaka ble tatt imot med åpne armer, og var faktisk spist opp innen samme kveld. Fant ut at denne også hadde gjort seg godt i mindre porsjoner som en del av "desserttapas".


Oppskriften på crazy chocolate cake har jeg lagt ut tidligere her, men for enkelhets skyld legger jeg den her også:

Crazy chocolate cake (23 cm form)
250 g sukker
240 g hvetemel
4 ss kakao
1 1/3 ts natron
8 ss (=120 ml) matolje
2 2/3 dl vann
1 1/3 ts vaniljeessens
1 1/3 ts eddik

Bland det tørre og våte hver for seg. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør det raskt sammen. Stekes i en smurt form på 23 cm i 30-35 minutter, midt i ovnen på 180°C. Avkjøl kaken i formen og legg den over på et fat.


Denne gangen fikk kaken et lite "vulkanutbrudd" på toppen, så jeg tok en konditorkniv og skjærte av toppen sånn at den ble rett på toppen. Selv om moussen ville ha rettet det ut, ville jo ikke kakestykkene blitt like snasne ;)

Bringebær- og skogsbærmousse
3 gelatinplater
100 g frosne bringebær (tint)
120 g frosne skogsbær (tint) (eventuelt kan du droppe bringebærene og bruke 220 g skogsbær)
60 g eggehvite
60 g sukker
1,25 dl kremfløte 

(1) Legg gelatinplatene i kaldt vann, minimum 5 minutter. (2) Ha de tinte bærene i en foodprocessor og lag puré. (3) Varm halvparten av puréen i en gryte. Klem ut vannet av gelatinplatene, og bland de inn sammen med den varme puréen. (4) Bland inn resten av puréen, bland godt, og ha det over i en bolle. La det bli kaldt i romtemperatur. (5) Pisk sukker og eggevite til marengs (alt har blitt helt stivt). (6) Visp kremfløten til krem. (7) Når puréen har blitt kald, pisker du først inn marengsen med en håndvisp, og deretter blander inn kremen i to omganger med en slikkepott. (8) La kakeringen stå på rundt kakebunnen, og legg et lag med bakepapir rundt kanten - da unngår du at moussen fester seg i kakeringen. Fyll moussen oppå kakebunnen, og sett det i kjøleskapet. Vent til det stivner (ca. 1-2 timer), og legg friske bær på før servering. Bruk enten bare bringebær - som meg - eller ha en blanding av bringebær og skogsbær.6 kommentarer:

 1. Har laget en kake som lignet på denne; kjempegod! Fikk lyst å lage den igjen når jeg så bildene dine :)
  Ha en fortsatt fin helg!
  Ingrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig! Har ikke laget den mindre enn to ganger denne uka ;)

   Slett
 2. Hei! Kom over denne oppskriften nå, håper du kan svare på spørsmålene mine :) Kan den lages en dag i forveien? Med moussen altså? Og kan man bruke hvitvinseddik istedefor vanlig eddik? Evt noe tilsvarende? Hilsen Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde,
   Tror det er uproblematisk å lage i forveien (men vent med bærene til servering). Det med eddiken er jeg ikke sikker på (men jeg innbiller meg at det burde gå).

   Hilsen Cecilie :)

   Slett
  2. Det gikk fint med hvitvinseddik. Kaka var kjempegod!! Jeg rev litt mørk sjokolade over moussen før servering i tillegg til bær, nam nam.
   Like god to dager etterpå også :) Takk for fin oppskrift :) Hilde

   Slett
  3. Takk for tilbakemelding, Hilde! Hyggelig at det ble en suksess!

   Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails