søndag 21. mars 2010

Brokkolisuppe

Hjemmelaget brokkolisuppe

I dag hadde vi chili con carne (oppskrift: Stiansen til hverdags), så snuppeline måtte få egen middag. Siden formen har vært litt tufs i det siste, har ikke store måltider vært veldig stas. Så vi gikk for hjemmelaget brokkolisuppe, og det så ut til å være ganske godt! Her kommer oppskriften:

1/2 brokkoli
1 vårløk
1 fedd hvitløk
2 ss mild olje (raps/ solsikke/ soya)
5 dl vann
1/2 terning grønnsaksbuljong
1/2 dl fløte

Kutt vårløken i biter og finhakk hvitløk. La surre i gryta i 2 minutter. Del brokkolien i små buketter, og del stilken i passende små terninger (altså: hele brokkolien kan brukes). Tilsett brokkolien i gryta, og la alt surre i noen minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljongterning. La det koke til brokkolien er kantinemør (dvs. ca 15-20 minutter). Ta gryta av plata, og kjør suppen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til alt er flytende. Tilsett fløte og gi retten et oppkok.

P.S. Det kan være godt med litt hele brokkolibiter også - ta noen buketter ut etter de første minuttene mens brokkolien koker og tilsett etter suppa er ferdig.1 kommentar:

  1. Nam nam! Jeg elsker supper. Jeg elsker broccoli, men har neimen aldri prøvd dette :-) Tusen takk for tipset! Skal sporenstreks ut å kjøpe ingrediensene....

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails