tirsdag 7. september 2010

Nudelsalat med peanøttsmør

Det er en god stund siden jeg oppdaget denne oppskriften i Nigella Ekspress, men det var først nå jeg har hatt tid til å prøve den ut. Nigella sier at hun pleier alltid å lage litt ekstra for å ha i kjøleskapet, for de er gode å småspise på kalde. Et par modifikasjoner følte jeg måtte til, og kan vel fortsatt ikke hevde at det er "mannemiddag" nok. Men jeg synes den var god - kanskje spesielt som lunchrett? Eventuelt som tilbehør til stekt kylling? Har i hvertfall nok til å prøve ut et par dager fremover nå...


Dressing
1 ss sesamolje
1 fedd hvitløk
1 ss nøytral olje
1 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
100 g peanøttsmør
2 ss limesaft
Kokende vann

Bland ingrediensene til dressingen sammen. Rør inn kokende vann til du får en passelig tykk saus.

Nudelsalat
125 g sukkererter
150 g bønnespirer
1 rød paprika, skåret i smale strimler
2 vårløk, skåret i tynne ringer
200 g stekt kylling i små biter.
500 g eggnudler
sesamfrø
koriander

Kok eggnudlene etter anvisning på pakken. Pass på å rør under koking sånn at nudlene ikke klumper seg sammen. Skyld de i kaldt vann når de er ferdigkokte. Bland nudlene sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle.

Hell dressingen til salaten over og bland den godt inn. Dryss sesamfrø og korianderblader over ved servering.

Passer forøvrig også veldig fint å putte restene i en boks og ha med som matpakke på jobb :)

4 kommentarer:

  1. Mmmmm denne så spennende ut!

    Ha en fin kveld!

    Klem

    SvarSlett
  2. Dette så veldig godt ut- tror jeg må prøve dette(-:

    SvarSlett
  3. åhh dette hørtes skikkelig nydelig ut!! :) Har denne boka jeg også, og har tenkt på denne rettern flere ganger, men har heller ikke fått prøvd den ut, men nå skal jeg prøve den ut!!

    SvarSlett
  4. Det var nok litt delte meninger om denne retten hjemme. Jeg syntes det var godt, Alex syntes nok det ble for lite kjøtt og fyll i. I går hadde vi det som tilbehør til stekt kyllingfilet og med kyllingsaus til, og det syntes han var bedre.

    Nå hører det med til saken at han ikke er så fryktelig glad i koriander, som jeg synes virkelig gjør retten (sammen med sesamfrøene).

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails