fredag 19. november 2010

Hjemmelaget guacamole til tacokvelden

Er rimelig sikker på at vi er langtfra alene om å spise taco i kveld. Føler meg rimelig gjennomsnittlig der vi sitter rundt kjøkkenbordet med en nyåpnet øl, taco på bordet, og tv-en summende i bakgrunnen. Jenny spiser tortillas og nekter å smake på noe annet. Selv ikke guacamolen, som jeg vil anse for å være svært barnevennlig. Hun om det, kanskje like greit å bytte ut tortillaen med en brødskive og begynne å tenke på leggetid.


Guacamole er virkelig nydelig tacotilbehør, og ikke er det vanskelig å lage selv heller. Gjort på 5-10 minutter! Det eneste som du virkelig må passe på er at avokadoen er spisemodne - og det er jo som regel avokadoene som ligger i 2-pakning fra Bama.


Guacamole til 2-3 personer:
1 avokado
1 fedd hvitløk, finhakket
limesaft
2 cherrytomater, finhakket
1 båt rødløk, finhakket
1 liten neve koriander, finhakkes
Salt
Finhakket chili eller litt nykvernet chili explosion (kan evt. droppes)

Legg avokadokjøttet i en skål. Mos det fint med en gaffel. Bland inn hvitløk, cherrytomater, rødløk og koriander. Smak til med limesaft, salt og chili/chili expolosion. Serveres straks!

Tips: Lag ekstra mye og ta med i en liten boks i matpakken på mandag - guacamole er godt på brødskiva sammen med eksempelvis skinke :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails