mandag 24. september 2012

Kebab av lammekjøtt med gresk yoghurtdressing

Kebab er en persisk-tyrkisk matrett som betyr grillet eller kokt kjøtt. Matretten serveres ofte med bulgur, men jeg gjorde det lettvint og puttet litt basmatiris i riskokeren i stedet. Grønn salat føltes som naturlig tilbehør. I tillegg hadde jeg veldig lyst på en saus å dyppe i, og valget falt på en gresk yoghurtdressing.

Man kan også bruke karbonadedeig, men lammekjøttdeig setter et eget preg på smaken. Og som tidligere nevnt så har jeg litt dilla på lam for tiden ;) Lammekjøttdeig kan være litt vanskelig å få tak i, men er du i Grønlandsområdet så finner du det nok hos slakterne der!

Retten er ganske smakfull, men både risen og kebaben gikk ned (med ketchup) hos frøkna, og vi syntes det var veldig godt! Men vil ikke anbefale denne retten hvis du skal på date rett etterpå ;)


Lammekebab
1 kg lammekjøttdeig
2 hvitløksfedd, finhakket
1 løk, finhakket
3 loffskiver uten skalk, bløtlagt i 5 minutter
0,75 dl vann
2 egg
1,5 ss salt
3 ss hakket koriander
2 ss hakket bladpersille (valgfritt)
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
1 ts karri

(1) Bland kjøttdeigen med løk og finhakket hvitløk. (2) Ha i krydderne og jobb de inn i deigen. (3) Bland inn loffskivene som har ligget i bløt i 5 minutter (NB! Press ut vannet av loffskivene før du tilsetter de i kjøttdeigen!). (4) Spe med egg og vann. (5) Lag de som ovale kjøttkaker (nesten som små bananer); størrelse etter eget ønske. (6) Grilles ca. 5 minutter på hver side, med lokket på. Har du en jernplate til grillen er den ypperlig å grille kebabene på.

Denne gangen servert med basmatiris, salatblanding med oliven, agurk og tomat, samt gresk yoghurtdressing.

Gresk yoghurtdressing med mynte
Fritt etter Stiansen til hverdags.
 
1 lite beger med gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts garam masala
2 ss hakket mynte

(1) Kvelden i forveien heller du den greske yoghurten oppi et kaffefilter, og legger kaffefilteret oppi en sil over en bolle. Da renner vannet av yoghurten ut i løpet av natta. Dette er ikke et must, men gir en veldig fin og fast konsistens til dressingen. (2) Bland den avsilte yoghurten med resten av ingrediensene. Kan evt. tilsette litt ferskt hakket chili.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails