onsdag 5. september 2012

Marokkansk lammegryte

Kom over en oppskrift på marokkansk lammegryte i en krydder- og urtebok som jeg har, og tenkte at det var på tide å prøve ut det afrikanske kjøkkenet. Særlig nå som det begynner virkelig å bli tiden for lam! Resultatet ble veldig bra - og selv om denne varianten er en barnevennlig utgave, kan du lett spice den opp med litt chili og eventuelt peanøtter. Lurer på om vi ikke må prøve oss på det neste gang ;)

Frøkna ville først bare ha risen, men etter vi fikk "truet" i henne litt ble hun faktisk ganske fornøyd med retten. "Bæ bæ lille lam" var nemlig veldig mørt og godt ;) Og det hjalp selvfølgelig med litt ketchup på toppen...

Deilig lammegryte

Her er min variant av lammegryta - med billigkrydderet gurkemeie i stedet for safran (man tar hva man har):

Marokkansk lammegryte (4 porsjoner)
750 g lammekjøtt, i biter (Jeg skjærte rent
Friske grønnsaker (paprika, fennikel og løk)
fårikålkjøtt - ut av 2 kg kjøtt klarte jeg å få ut ca. 850 g kjøtt).
1,5-2 dl hvetemel
2 ts paprikapulver
4 ts gurkemeie
1 ts malt ingefær
2 grønne paprika, i strimler
2 løk, i skiver
1 fennikel, i skiver
6 dl kjøtt- eller kyllingbuljong
125 g tørket aprikos, hakket
1-2 ss sitronsaft
Havsalt og pepper
Matolje

(1) Del lammekjøttet opp i renskårede biter og grønnsakene opp i skiver/strimler. (2) Lag en melblanding av hvetemel, 1 ss salt, 2 ts paprikapulver og 2 ts gurkemeie. (3) Vend lammebitene i melblandingen og stek de i stekepanna på middels til høy varme i noen få minutter. Legg de til side på en tallerken etter hvert som du steker opp kjøttet. (4) Stek grønnsakene i samme stekepanne som lammekjøttet når du er ferdig med kjøttstekingen til de har blitt møre. Det tar ca. 4-5 minutter. Siste minuttet av steketiden tilsetter du malt ingefær og gurkemeie, og blander det inn. (5) Tilsett lammekjøttet i stekepanna. Hell over buljongen, og la gryta stå og putre i 1 time. (6) Tilsett tørkede aprikoser (trenger ikke å være vannet ut først), og la alt småputre i 15 minutter til. (7) Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og server med couscous/basmatiris eller en grønn salat.

Krydret hvetemel

Som allerede nevnt - du kan også tilsette chili (i trinn 2) og peanøtter (i trinn 7) og få mer "voksen" middag. Denne gryta havner nok på menyen her i huset igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails