tirsdag 25. september 2012

Granola

For et par uker siden var jeg på besøk hos ei venninne og fikk servert granola til lunch, og det var så fantastisk godt at jeg måtte rett og slett hjem og lage litt selv! I tillegg tenkte jeg at dette kan det være en kjærkommen avveksling til kjipe matpakkebrødskiver på jobben...


Hjemmelaget granola
2 dl havregryn (store eller små, spiller ingen trille)
2 dl speltflak
2 dl rugflak
1 dl valmue- og sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
2 dl grovhakkede nøtter (bruk gjerne valnøtter og hasselnøtter - noe som kanskje virker naturlig i sånne kornblandinger - eller som jeg gjorde: peanøtter, pistasjenøtter og mandler!)
1 dl kokosmasse
1 ss sitronsaft
5 ss akasiehonning
5 ss mykt smør
1,5 ss kanel
1 dl rosiner

(1) Bland alt det tørre, bortsett fra rosiner og kanel. (2) Legg det på en stekeplate, og stek det på 100 grader i 5 minutter. (3) Ta det ut av ovnen, hell det over i en bolle, og bland med smør, sitronsaft og kanel. Rør godt rundt sånn at alt blir blandet med smør og kanel (blir litt gyldent). (4) Ha det tilbake over stekeplaten, og rist det i 1 time til. Rør litt rundt under veis sånn at det blir ristet jevnt. (5) Ta det ut av ovnen, og bland inn rosinene. La det stå på benken til det har blitt kaldt før du heller det over i en krukke.

Serveres gjerne med friske bær og gresk eller tyrkisk yoghurt (vanlig yoghurt er også veldig godt altså!). Dette ble faktisk så godt at det er vanskelig å ikke småspise av krukken utenom måltidene ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails