lørdag 16. februar 2013

Bakte poteter på familiebursdagen

Forrige helg hadde vi familiebursdag her - i utgangspunktet skulle vi være nærmere 20 stykker, men det ble frafall på seks. Sånn er det med bursdager på vinterstid og sykdomstider som går...

Siden hele familien bor et godt stykke unna, serverer jeg alltid varm mat på disse dagene. Tidligere har vi hatt pizzasnurrer og empanadas, i år ble det bakte poteter med masse forskjellig tilbehør. Det spørs om det ikke kommer til å bli en gjenganger, for det var en skikkelig suksess! Ikke altfor tidkrevende eller komplisert å lage heller, i tillegg var det kjempegodt. Anbefales også som helgekosmiddag!


Til 7 voksne og 4 barn trengte vi:
17 store poteter (jeg kjøper store poteter i løsvekt, skrubber og pakker inn i folie selv)
2 pakker kjøttdeig
2 pakker tacokrydder
2 pakker Nachips
2 pakker bacon
100 g skinke, i terninger
Revet ost
1 beger lettrømme
2 paprika, i biter
1/2 agurk, i terninger
1 beger cherrytomater
1/4 purreløk
2 bokser mais
1 crispy salat, revet i biter
1 glass chunky salsa
Urtesmør (ca. 2-300 g)

Potetene satt jeg inn i ovnen på varmluft på 180 grader i 1,5 timer før gjestene kom, kjøttdeigen og baconet ble stekt mens jeg hadde sosial kontakt og hjelp på kjøkkenet (ikke så vanskelig å være sosial når kjøkkenet er integrert del av stua ;) ). Med så mye forskjellig på buffeten, var det ikke vanskelig å finne noe som man likte. Alle var superfornøyde med maten (og tror noen nesten forspiste seg ;) ), og det syntes på fatene: det ene etter det andre ble tømt. Faktisk litt deilig å slippe å fylle opp kjøleskapet med rester ;) I tillegg passer maten godt for glutenallergikere (pass på at det ikke er mel i tacokrydderet; i Old El Paso var det hvert fall ikke), og det synes jeg er supert. Ekstra hyggelig når alle kan spise det samme :)


Etter middagen var alle i den "yngre garde" ute og akte mens eldregenerasjonen satt inne og koste seg med kaffe. En bustete og fornøyd gjeng kunne kaste seg over kakene da vi var ferdige med akingen. Faktisk en veldig avslappet dag (minste bursdagsbarnet fikk ikke på seg finstasen engang ;) ), og vi STORkoste oss!

Kakene skal jeg komme tilbake til - de fortjener et eget innlegg, synes jeg ;)

God lørdagskveld (fra ei som står midt oppi en helg fylt med barnebursdager ;) )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails