torsdag 14. mars 2013

Tjukklefse med vaniljeis og bærsaus

Mammas tjukklefser er verdens beste tjukklefser, og siden hun har patent på oppskriften kan jeg ikke dele den her (ikke tror jeg at jeg klarer å gjengi den riktig heller...). Barna elsker de, voksne elsker de... Og de gjør seg faktisk supert som dessert også!

Baker du ikke selv (eller er så heldig som meg som har noen som baker til deg), går det an å kjøpe i butikken også. Mammas lefser selges på Meny på Jessheim og på Tømtetunet gårdsutsalg på Eidsvoll. Og hos mamma da, selvsagt ;)

Denne søndagen, når vi var 10 stykker til bords, var dette en super dessert.


Bærsaus
200 g bær, frosne eller ferske (jeg brukte halvparten jordbær og bringebær)
2 dl vann
Sukker

Kok opp bær og vann. Kjør det jevnt med stavmikser, og smak til med sukker. Brukes gjerne varm til is.

Du trenger:
1 tjukklefse per person
Litt mjøskrem (lages av smør, melis, fløte, vaniljesukker, revet brunost)
2-3 kuler god vaniljeis
Bærsaus

La tjukklefsene være romtempererte. Smør på et tynt lag med mjøskrem. Ha på 2-3 kuler med vaniljeis (la den gjerne stå ute i 10 minutter sånn at den blir litt myk - noe jeg ikke hadde tid til ;) ), og ha på den varme sausen ved servering. Klart til å nytes!


4 kommentarer:

 1. Hei, søkte på mjøskrem og dette er det nærmeste jeg kommer ei oppskrift. Kunne du fortalt hvordan du går frem for å lage det? Har så lyst på, er jo kjempegodt! Tykklemse, som vi kalte tjukklefsene, forstår jeg at du ikke vil dele oppskrift på ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er så heldig at jeg har fri tilgang på dette - og har derfor ikke oppskriften heller! Men jeg tror jeg ville gått frem på vanlig smørkrem-vis; altså blandet smør og melis og litt vaniljesukker, hatt i en liten fløteskvett, og blandet inn revet brunost (ikke altfor mye heller). Har oppskrift på smørkrem her: http://cecilieiforstaden.blogspot.no/2011/02/sjokoladerullekake-med-smrkrem.html
   Som du ser inneholder den hverken fløte eller brunost, men ellers er den ikke langt unna!

   Slett
 2. Tusen takk for svar, det skal testes til helgen! Gleder meg :) Hadde ikke gjort noe med fri tilgang, nei, jeg er fysen på det hver gang jeg åpner fryseren og ser lefsene.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails