Baker du ikke selv (eller er så heldig som meg som har noen som baker til deg), går det an å kjøpe i butikken også. Mammas lefser selges på Meny på Jessheim og på Tømtetunet gårdsutsalg på Eidsvoll. Og hos mamma da, selvsagt ;)
Denne søndagen, når vi var 10 stykker til bords, var dette en super dessert.
Bærsaus
200 g bær, frosne eller ferske (jeg brukte halvparten jordbær og bringebær)
2 dl vann
Sukker
Kok opp bær og vann. Kjør det jevnt med stavmikser, og smak til med sukker. Brukes gjerne varm til is.
Du trenger:
1 tjukklefse per person
Litt mjøskrem (lages av smør, melis, fløte, vaniljesukker, revet brunost)
2-3 kuler god vaniljeis
Bærsaus
La tjukklefsene være romtempererte. Smør på et tynt lag med mjøskrem. Ha på 2-3 kuler med vaniljeis (la den gjerne stå ute i 10 minutter sånn at den blir litt myk - noe jeg ikke hadde tid til ;) ), og ha på den varme sausen ved servering. Klart til å nytes!

Hei, søkte på mjøskrem og dette er det nærmeste jeg kommer ei oppskrift. Kunne du fortalt hvordan du går frem for å lage det? Har så lyst på, er jo kjempegodt! Tykklemse, som vi kalte tjukklefsene, forstår jeg at du ikke vil dele oppskrift på ;)
SvarSlettEr så heldig at jeg har fri tilgang på dette - og har derfor ikke oppskriften heller! Men jeg tror jeg ville gått frem på vanlig smørkrem-vis; altså blandet smør og melis og litt vaniljesukker, hatt i en liten fløteskvett, og blandet inn revet brunost (ikke altfor mye heller). Har oppskrift på smørkrem her: http://cecilieiforstaden.blogspot.no/2011/02/sjokoladerullekake-med-smrkrem.html
SlettSom du ser inneholder den hverken fløte eller brunost, men ellers er den ikke langt unna!
Tusen takk for svar, det skal testes til helgen! Gleder meg :) Hadde ikke gjort noe med fri tilgang, nei, jeg er fysen på det hver gang jeg åpner fryseren og ser lefsene.
SvarSlettHihi :) Tiner heldigvis fort!
Slett