mandag 9. august 2010

Matpakketips: bentoboks

For mange av oss så er det på tide å begynne å smøre matpakker igjen. Her kommer et lite matpakketips fra meg :)


I helgen var vi i bryllup i Bergen, og jeg utnyttet muligheten til å stikke innom Alveslottet. Det er en kjempefin barnebutikk med massevis av flotte tradisjonelle leker, dukketeaterdukker (de har også dukketeater med jevne mellomrom i butikken), og ikke minst flotte bentobokser. Bento er en japansk matpakke, og inneholder tradisjonelt ris, kjøtt eller fisk, samt syltede eller kokte eller stekte grønnsaker som en siderett.I tillegg til at bentoboksene er praktisk utformet med flere rom, kan de også være veldig dekorative! Se f.eks. på denne flotte her:


Tror i grunn neppe jeg kommer til å lage sånne fancy matpakker som hello kitty-ris o.l., men boksene er svært nyttige til å likevel sende med en liten ekstrahilsen hjemmefra. I morgen får snuppelupp med seg en liten fruktsalat i tillegg til brødskiva i vår nyinnkjøpte bentoboks:


Det er med eget plastlokk til den øverste delen, sånn at saften fra frukten ikke renner ut av matboksen. Meget praktisk!Og mens vi likevel står med frukten og "skitten" kniv og skjærefjøl så hvorfor ikke kutte opp litt frukt og kose seg foran tv'en?


God matpakke!

5 kommentarer:

 1. Wow, de figurene var jo helt utrolige, tenk å lage noe sånt! Men det må sikkert ta laang tid! Her holder jeg meg også til "vanlige" matpakker og frukt - nå er gutta i gang på skolen, og matpakkestyret er også i gang:)

  SvarSlett
 2. For en herlig blogg du har! Her vil jeg garantert følge med ;-)

  SvarSlett
 3. Hei.
  Kjempefin blogg du har:)Jeg prøver desperat å finne de 2 rosa benso matboksene ovenfor her på nettsiden du refererer til men kan ikke finne de..Kan du være så snill å fortelle meg hvordan du fant de fram..

  Hilsen Moa

  SvarSlett
 4. Hei Moa!
  Beklager, ser ut til at disse har blitt fjernet fra nettsidene siden den gang - den nederste rosa bento-boksen har tydeligvis vært på tilbud, og den øverste - vel, den siden eksisterer ikke lenger! For å finne andre fine bentobokser, så anbefaler jeg rett og slett å søke på bento box på nettet. En side jeg har sett det blitt henvist en del til, er jbox.com (sjekk f.eks. http://www.jbox.com/category/141). Det er også noen norske nettsider, eksempelvis sprelle.no, som selger.
  Lykke til :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails