mandag 16. august 2010

Spaghetti carbonara

Det er ikke det at jeg ikke har laget middager i det siste - det er bare at jeg har laget middager jeg har laget før. På lørdag hadde vi Scampi med mango i red curry, noe jeg virkelig anbefaler. I tillegg var jeg forutseende nok til å tenke at jeg sikkert ikke kom til å ha inspirasjon til å lage avansert middag i nær fremtid, så jeg kokte dobbelt porsjon med ris. Og det var veldig nyttig, for det skjedde allerede dagen etterpå! Så da ble det stekt ris til middag. Det går superfort å lage og er i tillegg ganske godt (som restemiddag).

I dag var nok en dag jeg ikke hadde lyst til å bruke lang tid på kjøkkenet, og da var spaghetti carbonara perfekt. Brukte maks 15 minutter fra jeg begynte til det var ferdig. Dette er oppskriften i sin aller enkleste form. Det går selvsagt an å gjøre med ut av den, som å tilsette chorizo eller no'. Jenny gaflet innpå som hun ikke skulle fått mat i hele dag, så antar denne er rimelig barnevennelig også ;)


3-400 g spaghetti
2 eggeplommer
2 dl fløte
50 g nyrevet parmasan
Nykvernet salt og pepper
100-150 g bacon

Kok opp lettsaltet vann og tilsett spaghettien. Del baconet opp i terninger og stek det i en stekepanne. Pisk sammen eggeplommer, fløte og parmasan. Når spaghettien er ferdigkokt heller du av vannet (men ta vare på litt av kokevannet). Rør inn egge-/fløte-/osteblandingen, og tilsett evt. litt kokevann dersom det tykner for mye. Bland inn det stekte baconet til slutt.

Serveres med nykvernet salt og pepper over, samt litt ferskrevet parmasan.

3 kommentarer:

 1. Mmmmm - lenge siden jeg har hatt denne! Den skal jeg ha til middag i morgen eller torsdag! Tusen takk for herlig mattips :)

  Klem

  SvarSlett
 2. Så mange flotte oppskrifter du deler! Nå vet jeg hvor jeg skal hente inspirasjon til middager når hverdagen begynner igjen. Og ikkeminst hvor jeg kan finne oppskrifter på gode epledesserter når eplene i hagen modner;-)

  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett
 3. Takk for tipset om ebay. Jeg må innrømme (litt pinlig berørt...he he) at jeg enda ikke har brukt eBay, så det er kanskje på tide snart :)

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails