tirsdag 19. oktober 2010

Minestronesuppe

Det er mange år siden sist jeg spiste minestronesuppe, og jeg er sikker på at den gangen var den laget på pose. I dag hadde jeg bestemt meg for å lage en skikkelig høstsuppe fra bunnen av, og det er minestronesuppe perfekt til.

Minestronesuppe er en italiensk utgave av tomatsuppe, men består av mange flere ingredienser og er klar i stedet for kremet. Den baserer seg på kraft, sofritto (forsiktig freste grønnsakene før du lager suppe på de - da får du en fenomenal smaksbasis), og årstidens grønnsaker (jeg brukte potet, gulrot, løk, squash, purre og bønner). Og litt spaghetti brukket i biter.


For å oppsummere så syntes jeg suppa minnet mye om en italiensk lapskaus - altså en lapskaus med mye mer smak. Det var godt, og kommer definitivt til å stå på menyen flere ganger. Min forsøkskanin på 20 mnd (Jenny) var veldig fornøyd med middagen, men kunne fint klart seg uten bønner, bacon og purre. Så det plukket hun ut. Hun om det, jeg velger å ha det i! Ekstra bonus er at suppa er sunn, og totalt tok det ca. 30 minutter å lage (uten å være spesielt effektiv)


3 porsjoner
1 pakke bacon
1 løk
1 potet
2 gulrøtter
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 purre
1/2 squash
1 boks hermetiserte tomater
1 liter kraft/buljong (fortrinnsvis av kylling, okse eller kalv)
1/2 dl spaghetti, brukket opp i mindre biter
1 boks salatbønner
1 ts soyasaus
Friske urter (basilikum, bladpersille og et par blader med salvie gjør seg godt)

1) Kutt grønnsakene og baconet i terninger. Stek bacon, gulrøtter, potet, løk og hvitløk på svak varme til grønnsakene er glasserte (ca. 10 minutter). Tilsett squash og purre mot slutten av steketiden. 2) Tilsett kraft, hermetiserte tomater og spaghetti (brukket opp i mindre biter), og la alt koke til spaghettien er al dente. 3) Skyll bønnene, og tilsett de sammen med en neve ferske urter. Smak til med soyasaus, salt og pepper.

1 kommentar:

  1. Åhh dette såg godt ut:) mintestrone suppe er så godt og jeg har kun smakt fra pose....så utrolig god denne må være da som er laget fra bunnen av:)
    Skal absolutt prøves ut en dag:)
    klem fra siv anita

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails