300 g kyllingfilet i biter
3-400 g assorterte grønnsaker i biter (jeg brukte 1 gulrot, 2 vårløk, noen bunter brokkoli, 1/2 rød paprika)
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts finhakket ingefær
2 ss fishsauce
4 ss oystersauce
2 ss kecap manis (søt soyasaus)
1 ss limesaft
1 ts sesamolje
Salt og pepper
Soya- eller matolje til å steke i
Evt. koriander ved servering
(1) Del og kutt opp alle ingrediensene som skal være i retten. Jeg foretrekker å ha grønnsakene i strimler, det samme med kyllingfileten. (2) Stek kyllingfileten sammen med salt og pepper i et par minutter. Legg det så til side. (3) Stek deretter grønnsakene. Begynn med det som tar lengst tid (gulrøttene, brokkolien), og ha de andre ingrediensene mot slutten av steketiden. (4) Tilsett de stekte kyllingfiletbitene samt hvitløk og ingefær. La det surre i 30 sek - 1 minutt. (5) Tilsett alle ingrediensene til sausen (fishsauce, oystersauce, kecap manis, limesaft, sesamolje), og la det koke opp. Smak til med salt.
Serveres med kokt ris, og gjerne litt koriander strødd over.
Følg bloggen min med bloglovin
Wok er virkelig godt, kylling med sprøe grønnsaker, nam nam.
SvarSlettKameraet på babycallen må man ha på, men jeg synes det er godt å kunne se lille frøkna ;)