onsdag 25. april 2012

"Godt kjøp"?

Rema1000 lanserer i disse dager nye produkter merket "godt kjøp". Når jeg hører ordene "godt kjøp" tenker jeg bra produkter til rimelig penge. Rema1000 sitt syn på dette er produkter til "rimelig" penge. Innsprøyting av saltvann i kyllingen for å presse ned prisen. Det vil egentlig si at du får et annet produkt til en lavere penge. Synes det er viktig at vi er obs på hva "godt kjøp" egentlig betyr (dårligere kvalitet). Og samtidig være bevisst på at det ikke bare er Rema1000 som har sånne produkter - ta en kikk på first-price-produktene og sammenlign f.eks. fiskeinnholdet i fiskekakene med de andre fiskekakene som selges i butikken. Man får hva man betaler for! Og billigere fiskepudding er faktisk det samme som mindre fiskeinnhold i puddingen.

Har flere ganger i det siste hørt på radioen at nordmenn aldri har brukt mindre andel av inntekten sin på mat enn vi har nå. Kanskje det er på tide å bli mer bevisst på hva vi putter i oss og vurdere om det er verdt å øke andelen littegrann? Eller eventuelt øke innsatsen på kjøkkenet og få bedre mat til en rimeligere penge? Jeg er faktisk helt sikker på at det er mulig å få gode middager til under 50-lappen bestående av gode ingredienser (og har tenkt å komme tilbake til sånne middagsforslag).

Er du imponert over Rema1000 sine nye produkter?Følg bloggen min med bloglovin

3 kommentarer:

 1. Nei, ikke noe særlig imponert. Synes ikke veien å gå er å sprøyte SALTLAKE i kyllingfilet. Saltlake, hva er det for noe? Tror Rema 1000 har ødelagt litt av rykten sin med denne produkten. Jeg tror det er mye bedre å spise MINDRE kjøtt men av bra kvalitet (økologisk, osv) og gjerne MER grønnsaker! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg også. Som Margit Vea skriver i sin blogg, så brukes ofte saltlake for å skjule at produktet ellers er dårlig. Heller mindre mengde og bedre produkter ja.

   Slett
 2. Helt enig! Med litt planlegging og innsats på kjøkkenet kan man få mye god mat til en billig penge, det betyr ikke at man man kjøpe dårligere produkter. Jeg lar heller være å spise kyllingfilet enn å spise en som er full av saltlake.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails