tirsdag 3. april 2012

Fileterte appelsiner i nydelig gratinert kremsaus

Nå som det er påske, synes jeg det passer ekstra godt med appelsiner i desserten. Uten at denne desserten trenger å være forbeholdt påsken, altså. Vi hadde den da vi hadde gjester på søndag, og det var nydelig! Ikke vanskelig å lage, men fileteringen av appelsinene tok litt tid. Det hadde jeg heldigvis gjort klart i forkant. Oppskriften er (nesten) hentet fra Stiansen til Hverdags. Kremblandingen er nydelig, og den gratinerte kremblandingen er enda bedre!


4 voksne porsjoner
6 appelsiner
2 egg
2 ss sukker
1 dl fløte (jeg brukte alpro soya vispbar fløte)

(1) Filetér appelsinene. Dvs at du skjærer av skallet og alt det hvite på utsiden av appelsinen. Del deretter appelsinen på langs, og trekk ut den hvite "tråden" som er i midten. Skjær deretter ut båter. (2) Legg appelsinbåtene i en ildfast form, og klem ut resten av appelsinsaften fra skallrestene over båtene. (3) Pisk fløten til krem. (4) Pisk egg og sukker til eggedosis, og bland den sammen med kremen. (5) Hell kremen over appelsinfilétene. (6) Sett den ildfaste formen inn i en forvarmet ovn, under det varmeste grillelementet. Den er ferdig på 1 minutt.

Tips: Fileteringen kan fint gjøres i forkant, men tror det er best å piske kremen rett før man putter den i ovnen. Usikker på hvordan kremen oppfører seg hvis den blir stående.

Serveres umiddelbart. Mmmm... :-)

Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails