torsdag 12. april 2012

Spaghetti med hvitløk og pancetta

Noen ganger er det lite fristende å bruke mye tid på kjøkkenet. Sofaen frister rett og slett mer. Eller tiden er for knapp. Og da er dette en ganske enkel - og god - middag! Total tilberedelsestid: så lenge som det tar å koke pastaen.

Pancetta er italiensk urøkt bacon, konservert med pepper, salt og krydder. Har sett det brukt i flere av Nigellas og Jamies oppskrifter, men ikke brukt det selv før jeg tilfeldigvis gikk forbi en hylle der det stod på Norbysenteret (jada, vi harryhandler!). Dette er forøvrig en av tingene som virkelig er MYE billigere i Sverige. Kilosprisen på Mega er oppunder 600 kr (!!!), mens det kostet 89 SEK/kg i Sverige... (På Mega var det riktignok oppskjært i tynne skiver, men mye jobb synes jeg ikke det er å skjære selv altså).

Denne middagen inneholder ikke akkurat så mye av "5 om dagen", så ta gjerne en ventegrønnsak mens du lager i stand.Tilberedelse til 2 voksne og 1 barn:
Spaghetti
2 fedd hvitløk
100 g pancetta (spekeskinke, bacon, chorizo vil også fungere godt)

(1) Sett spaghettien til koking. (2) Rensk og finhakk hvitløken (3) Skjær pancettaen i tynne skiver, og del den deretter i terninger. (4) Stek pancettaen i varm stekepanne i olivenolje, og tilsett hvitløk mot slutten av steketiden (hvitløken skal ikke bli brun - da får den en bitter smak). Vend inn den ferdigkokte spaghettien, og middagen er klar til servering. Serveres gjerne med et dryss av parmasan over!Følg bloggen min med bloglovin

1 kommentar:

  1. Oh pancetta!! Det er så godt. Nå fikk jeg lyst på carbonara også! Så rart at det skal være så dyrt i Norge, jeg blir alltid overrasket over mat-prisene..
    Ha en fin dag!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails