onsdag 4. april 2012

Grønnsaksgryte som tilbehør til lammelåret

Når man er på fjellet (og uten innlagt vann) kan det være greit med sånne alt-i-ett-gryte-tilbehør til lammelåret. For lammelår hører jo til nå i påsken :) Denne grønnsaksgryta er perfekt som tilbehør til lammelåret - i tillegg til å være inmari god! (Den er også et godt alternativ når man kommer hjem og oppdager at man nesten ikke har poteter, men en del rotgrønnsaker, liggende...kremt...)

Om fløtebruken (soyafløte vs. vanlig matfløte)
Som nevnt tidligere, så tåler Jakob ikke noe særlig til at jeg får i meg melkeprodukter, så jeg har brukt soya alpro matfløte og kremfløte (brukte det jeg hadde i kjøleskapet). Vanligvis ville jeg brukt vanlig matfløte. Fordelen med soyafløten er at det ikke blir noe snerk på når man koker! Den er nok litt søtere enn vanlig matfløte, så med vanlig matfløte kan det hende en klype sukker gjør susen. Men det trengs altså ikke når man bruker soyafløten.Grønnsaksgryte til 2 voksne og 1 barn:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
3 poteter, skrellet og i terninger
2 gulrøtter, skrellet og i terninger
1 persillerot, skrellet og i terninger
2 skiver kålrot, skrellet og i terninger
1 skive sellerirot, skrellet og i terninger
0,5 l vann
1 terning kyllingbuljong
2 dl fløte (se avsnittet om fløtebruk over)
2 ss sitronsaft
1 ts soyasaus
1-2 ss hakket bladpersille
Salt og pepper

(1) Skrell og kutt opp grønnsakene. (2) Fres hvitløken litt i smør i gryta. (3) Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen. La det koke i ca. 10 minutter. (3) Tilsett fløte og la det putre litt. (4) Tilsett bladpersille, og smak til med soyasaus, sitronsaft, salt og pepper (evt. en liten klype sukker hvis du bruker vanlig matfløte).

Ønsker dere alle en riktig god påske!Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails