fredag 13. april 2012

Fusilli med pesto, kylling, cherrytomater og squash

Selv om dette var en av de mest "uinspirerte" dagene mine, endte vi opp med en knallgod middag. Blanding av masse gode smaker - og som vanlig tok det ikke all verdens med tid å lage dette heller. Rundt 30 minutter - det må være akseptabelt, selv på en hverdag.

Selv om denne retten i utgangspunktet lages med kylling, kan du fint bruke den som tilbehør til laks. Kutt ut kyllingen, og følg fremgangsmåten forøvrig. Laksen baker du i ovnen med litt salt, pepper, olivenolje og sitronsaft over. Er du ikke så nøye på det, så går det også fint an å bruke restene fra denne kylling"gryta" som tilbehør til laksemiddagen også.

Jeg bruker fusilli, for jeg synes pestoen blander seg så godt inn i skruene. Andre typer pasta går selvsagt også an.


3 store porsjoner
300 g fusilli
2 kyllingfiléter, i biter
6 skiver squash, delt i 4
1 boks cherrytomater, delt i 2
6 soltørkede tomater, delt i små terninger
150 g sjampinjong, delt i 4
1 glass pesto
Ristede pinjekjerner

(1) Kutt opp alle ingrediensene og evt. rist pinjekjernene (hvis du ikke kjøper ferdigristede). (2) Sett pastaen til koking i godt saltet vann. (3) Stek kyllingbitene i olivenolje. (4) Når kyllingfilétene er nesten ferdigstekt, etter ca. 3 minutter, tilsetter du squash og sjampinjong. La det steke sammen med kyllingfilétene i panna i 2-3 minutter. (4) Tilsett soltørkede tomater og pesto, og varm opp. (5) Når pastaen er ferdigkokt (det burde være omtrent akkurat når det andre er klart), så heller du pastaen over i stekepanna. Bland alt sammen, sånn at pestoen har kommet godt inn i pastaskruene. (6) Vend inn cherrytomater og pinjekjerner, og server umiddelbart. Gjerne med parmesan drysset over.

Nam! (Får du rester, skal du ikke se bort fra at de forsvinner fort fra kjøleskapet - selv i kald tilstand ;) )

Følg bloggen min med bloglovin

1 kommentar:

  1. Tusen takk for oppdatering. Eg bruker ofte din blogg når eg treng middagsinspirasjon! :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails