onsdag 23. mai 2012

Thai-inspirert laks med Trines mango- og avokadosalsa

Late dager hjemme for tiden, solen stråler fra skyfri himmel, nabobarna kommer for å leke med Jenny hver dag etter barnehagen, lette sommerkjoler... hvor deilig er det ikke med sommer?!?!!

Ved siden av grillmat, synes jeg fisk er ekstremt god sommermat. Det ligger litt lettere i magen enn alle kjøttmiddagene. Får man med syrlig twist, som i denne oppskriften, er jeg i himmelen ;) Lakseoppskriften er hentet fra Stiansen til Hverdags, men kuttet ut chili'en siden det skulle passe frøknas mat også. I mango- og avokadosalsaen (oppskrift hentet fra Trines matblogg) ventet jeg med å tilsette chili'en til etter jeg hadde lagt litt til side til Jenny. Spilte forsåvidt ingen rolle, for hun ville ikke ha i det hele tatt ;) 

Til min mindre fiskeglade samboer, serverte jeg asiatisk kylling med peanøttsaus og asiatisk dippsaus, og ellers det samme tilbehøret. Dippsausen er nemlig den samme som hva kyllingen marineres i, genialt å ha stående i kjøleskapet. Hadde også igjen peanøttsaus fra den middagen, så han var fornøyd!

Totalt tar denne middagen mindre enn 30 minutter å lage. Her kommer oppskriftene:


Thai-inspirert laks med lime, ingefær og koriander
200 g laksefilét per person
1 lime, saften og skallet av
40 g ingefær, finstrimlet
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ts sesamolje
2 ss olivenolje
1/2 potte koriander, finhakket
Salt og pepper

(1) Rasp skallet av limen, ha det i en bolle, og press deretter saften ut av limen oppi bollen. (2) Tilsett de øvrige ingrediensene til marinaden. Smak til med salt og pepper. (3) Ha marinaden på laksen. La den gjerne trekke litt hvis du har tid. (4) Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Serveres med ris og mango- og avokadosalsa, alternativt thaimarinerte grønnsaker.

Trines mango- og avokadosalsa
1 mango, i biter
2 avokado, i biter
1/2 potte koriander, finhakket
1/2 chili, hakket
1/2 lime, saften av
1 ss hvitvinseddik
2 ss god olivenolje

(1) Kutt mangoen og avokadoen i biter. Ha det i en bolle. (2) Tilsett chili (eventuelt vent med dette til slutt dersom dette også skal være til barn), og vend inn koriander, limesaft, hvitvinseddik og olivenolje.

Kan gjerne gjøres klart et par timer i forveien. Nyyydelig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails