onsdag 2. mai 2012

Hjemmelagde fiskepinner

Syntes det var på tide å prøve seg på hjemmelagde fiskepinner, siden det er en av fiskemiddagene som faktisk alle spiser her i huset. Det vil si - både Jenny og jeg spiser fisk. Og Jakob har ikke begynt å spise mat enda. Så da kan du jo regne deg frem til hvem som ikke er fiskefantast her ;-)

Tilbake til fisken - fiskepinner er jo inmari grei måte å få i seg fisk på. Noe de fleste barn liker. Men hvis du vil unngå palmeoljen så er det ikke så veldig bra å få i seg fiskepinnene hvert fall. Findus er ærlige om at palmeolje er den mest brukte oljen i produktene deres. Hva de andre gjør, vet jeg ikke. Lager du det fra bunnen av er du hvert fall garantert en sunnere utgave. Ikke er det vanskelig, ikke tar det lang tid (ikke lenger tid enn det tar å koke potetene), og det blir enda bedre. I tillegg går det jo fint an å bruke andre fiskevarianter enn torsk - steinbitfilét er jo en nær beslektet kompis, men laks er også stas!

Jeg syntes dette ble veldig godt, Jenny syntes dette ble veldig godt, og tredjemann... ja, han syntes at det smakte mer fisk enn "vanlige" fiskepinner. Men det ble spist.


2 porsjoner
400 g fiskefilét, i passelige fiskepinne-biter
2 egg, pisket
2 dl griljermel
Hvetemel
Salt
Pepper
Matolje (nøytral olje, som solsikkeolje, soyaolje eller rapsolje)

(1) Skjær klar fiskefilétene i passelige biter. Gjør klar tre boller - en med pisket egg med salt og pepper, en med hvetemel blandet med salt og pepper, og en med griljermel. Dypp fiskebitene først i eggeblandingen, deretter i melblandingen, så eggeblandingen igjen og til slutt i griljermelet. (2) Stek fiskepinnene i stekepanna - noen få minutter på hver side på middels varme.

Denne gangen serverte jeg med kokte poteter, revne gulrøtter med appelsinjuice og rosiner, en sitronbåt og bernaisedressing. Andre alternativer kan være yoghurtdressing, sweet chili-saus... Akkurat det jeg liker med fiskepinner - nemlig at det lar seg variere sånn :-) Kunne jo godt hatt pommes frites ved siden av også - så hadde du fått fish'n chips.

P.S. Ikke glem å melde deg på give-away'en min - jeg trekker nå på søndag!Følg bloggen min med bloglovin

4 kommentarer:

 1. Denne oppskriften fikk jeg lyst til å prøve. Vi er to store og to små, dobler porsjonen bare da :0)
  Tusen takk for oppskrift og god helg! :0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da burde dere ha fiskepinner nok hvert fall :) Det kommer jo an på hvor mye fisk de små spiser. Er ikke sikkert du trenger dobbelt så mye egg, mel og griljermel, men det kan du prøve deg frem med :)

   Slett
 2. Prøv med pancomel istedetfor griljermel neste gang :) Blir dobbelt så sprøtt! Fåes kjøpt i de fleste innvandrerbutikker.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails