tirsdag 15. mai 2012

Asiatisk kylling med peanøttsaus og asiatisk dippsaus

I går var jeg skikkelig lysten på noe asiatisk, noe å dippe i - noe lettvint. Tok en liten kikk i kokebøkene, og fant oppskrifter på et par asiatiske sauser som passet bra til kylling og sprø grønnsaker. Den hotteste sausen var ikke spesielt barnevennlig, og peanøttsausen falt heller ikke i smak hos frøkna, men de sprø grønnsakene gikk ned! Hun dippet i sin favorittsaus - nemlig ketchup ;-) Marinerte hennes kylling med Santa Marias Glaze-saus, som jeg har fått til uttesting. Den smakte helt ok, vanlig grillmatsmak. Kommer antakelig til å kjøpe inn ny flaske når den går tom, så det burde være en god indikasjon på anbefalingen ;-)


Oppskriften er hentet fra Familiekokeboka.


Tips for å få i barna grønnsaker: Jeg serverte oppkuttede gulrøtter, agurk, sukkererter og paprika som tilbehør. Dette er en ganske fin måte å få i seg grønnsaker på. Kutt opp og sett på bordet før middagen, og du skal se det forsvinner ganske fort! Server gjerne med den asiatiske dippsausen ved siden av - den holder seg fint i kjøleskapet i noen dager. Mye bedre å småspise dette enn å snoke i kjøkkenskapene etter godteri ;-)

Asiatiske kyllingfiléter


2 kyllingfileter i avlange biter
1/2 porsjon asiatisk dippsaus

(1) Legg kyllingfilétene i marinaden, helst over natta (denne gangen gikk de rett inn i ovnen - ble godt det også). (2) Stekes på 220 grader i ovnen til de er sprø.

Serveres med asiatisk dippsaus, ris og aller helst marinerte thaigrønnsaker. Men friske sprø grønnsaker til å dyppe i den asiatiske dippsausen fungerer også. Peanøttsaus er også nydelig til!

Asiatisk dippsaus


1 ss sambal oelek (chilipasta)
3 ss ketjap manis (søt soyasaus)
6 ss sweet chili-saus
1 dl olje
2 ss fersk ingefær
2 ss hakket fersk koriander
1 ts sesamolje

Bland ingrediensene sammen.

Peanøttsaus
Jeg har lagt ut oppskrift på peanøttsaus i bloggen tidligere. Denne varianten er ørlitt kjappere å lage, og krever litt mindre ferske ingredienser, men jeg synes nok den andre smaker ørlite grann bedre. Kanskje en smakssak? Jeg tok utgangspunktet i peanøttsausoppskriften fra familiekokeboka, men har justert den litt etter egen smak.


1 ss red curry paste
5 ss peanøttsmør
2 ss kyllingfond
1 boks kokosmelk
Saften av 1 lime
2 ss fish sauce
2 ss ketjap manis
2 ts soyasaus
1 ts sesamolje
2 ss finhakket fersk koriander

(1) Fres curry-paste'n i panna. (2) Tilsett kokosmelk og kyllingfond, og kok opp. (3) Rør inn peanøttsmøret. Kok opp igjen. (4) Smak til med limesaft, soyasaus, sesamolje og hakket koriander.


2 kommentarer:

 1. Har du vært på jakt etter finansiering alternativer for ditt nye hjem kjøp, bygging, eiendomsmegling lån, refinansiere, gjeld konsolidering, personlige eller forretningsmessige formål? Velkommen til fremtiden! Finansiering gjort enkelt med oss. Kontakt oss så kan vi tilby våre finansielle tjenester på et lavt og rimelig rente på 3% for lange og korte lån term.Interested Søkeren bør kontakte oss for ytterligere lån anskaffelsesprosedyrer ved normanokenloans@gmail.com

  SvarSlett
 2. Vi tilbyr alle typer finansielle tjenester med en rimelig rente på 2%. Våre tilbud varierer fra et minimumsbeløp på €20 000,00 til et maksimumsbeløp på €10 000,000,00 EUR.

  Interesserte søkere bør sende oss en e-post med følgende lånerdetaljer nedenfor via: agenthinson@gmail.com

  Detaljer for å søke: -

  Navn:
  Beløp:
  Varighet:
  Land:
  Telefonnummer:
  Kjønn:
  Formål med midler?:

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails