onsdag 1. mai 2013

Honningmarinert svinefilét

Noen ganger er ikke alt like godt planlagt. Som f.eks. når man står og skal begynne på middagen i passelig tid før man skal spise med gjester - og finner ut at man mangler en viktig ingrediens til marinaden - nemlig sennep (rimelig essensielt når man skal ha sennepsmarinert svinefilét, for å si det sånn ;) ). Nå viser det seg imidlertid at honningmarinert svinefilét er minst like godt!

Fant oppskriften på aperitif.no, men for min egen del tar jeg vare på den her også. Og som en anbefaling til dere andre:

4 personer
800 g svinefilét
Salt og pepper

Honningmarinade
2 ss honning (vanlig norsk lynghonning)
2 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
1 ts tørket timian


(1) Bland ingrediensene til marinaden. Hvis honningen er stiv kan det lønne seg å varme alt litt i mikroen. (2) Gni svinefiléten inn med salt og pepper. Brun den på sterk varme (min induksjonplate går til 9, og jeg bruner den på 8), og legg den over i en ildfast form. (3) Hell marinaden over filéten (vend sånn at den får marinade over hele seg), og stek filéten videre i stekeovnen på 200 grader. Den er ferdig når den har nådd kjernetemperatur på 65 grader (tar ca. 15 minutter, avhengig av hvor mye den er stekt på forhånd).

Denne gangen ble det servert ved siden av tortellini i pesto, og med ruccola- og appelsinsalat ved siden av, men kokt ris hadde også gjort nytten her. Det blir litt saus igjen i den ildfaste formen - den er kjempedeilig å ha over!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails