mandag 20. mai 2013

Baconsurret svinefilet fylt med dadler, servert med sennepsaus, potetmos og grillet vårløk

Sjelden jeg har det så travelt med å få en middagsrett ut i bloggen. Men må få med meg hver minste detalj før det går i glemmeboken. Baconsurret svinefilet fylt med dadler skal jeg nok klare å huske. Sausen må jeg imidlertid skrive ned med en gang. Den toppet en ellers perfekt svinefilet. (Hvis du lurer på om jeg har fått dilla på svinefilet for tiden så er svaret ja ;) ). Middagen ble så god at jeg lurer på om jeg må ha den igjen allerede i morgen - kanskje bare prøve med kylling i stedet - for variasjonens skyld ;)

Middagen var gjort på ca. 30 minutter. Fremgangsmåte: (1) Gjør klar svinefileten (se under). (2) Skrell poteter, del de i terninger og sett de til koking i usaltet vann. (3) Putt svinefiletene på grillen. (4) Gjør klar grønnsakene for grilling. (5) Begynn på sausen. Mens den står og putrer lager du ferdig potetpuréen og legger filetene på det lune stedet. (6) Grønnsakene grilles rett før servering.
Baconsurret svinefilet (per porsjon)
1 filetstykke á 175 g
2 stykker bacon
4 dadler (fjern stenen)

Skjær fileten på tvers sånn at du får en lomme i fileten. Fyll lommen med dadler. Surr fileten inn i bacon, og fest det med tannpirkere (uten smak ;) ). Grilles på sterk varme til baconet har fått fin farge, og legg det deretter på et "lunt" sted i grillen til det er ferdig - ca. 5-10 minutter. Evt. kan du steke det i stekepanna til det har blitt brunt på hver side, og ferdiggjøre det i stekeovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Tilbehør: Grillet paprika og vårløk (puttes rett på grillen - pass særlig på vårløken: den er ferdig på 1 minutt). Potetpuré. Sennepssaus.

Potetpuré (3-4 porsjoner)
600 g poteter
75 g smør/margarin
1,5 dl matfløte
Salt

(1) Skrell potetene og del de i terninger. Kok de i vann til de har blitt møre (ca. 10-15 minutter avhengig av potettype og størrelse på terningene) (2) Bruk potetmoseren og stamp alt med smør/margarin til det har smeltet, og deretter med fløten. (3) Kjør den eventuelt helt jevn med stavmikser. (4) Smak til med salt.

Sennepsaus
1,5 dl matfløte
1,5 dl hvitvin
2 ss seterrømme
1 ss honningsennep (denne er kjøpt inn på bondens marked og består av honning, sennep, eplecidereddik og litt salt - vet det er litt dårlig gjort å bruke ingredienser som er vanskelig å få tak i i vanlige butikker, men tror du kan klare det å lage selv ved 0,5 ts dijonsennep, 0,5 ts lynghonning og bittelitt eplecidereddik)
2 ss smør
3 klyper maldonsalt
1/4 ts hvit pepper
1 ts soyasaus

(1) La matfløte og hvitvin småputre i 10 minutter. (2) Rør inn smør, seterrømme og honningsennep, og smak til med maldonsalt, hvit pepper og soyasaus. Kan småputre videre til middagen er klar.

Passer veldig godt til svin eller kylling.

2 kommentarer:

 1. mmm dette så godt ut!
  man kan skippe dadlene hvis man ikke er så glad i de, selv om det sikkert er god kombo!
  må prøve dette!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan man, men de skal absolutt ikke undervurderes altså. Bacondadler er en knallgod kombo - og noe helt annet enn kalde dadler (som jeg ikke liker engang).

   Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails