onsdag 31. mars 2010

Blomkålssuppe til lunch


Det er deilig med litt varmt til lunch, og ikke minst på hytta! Etter et par kollegaer lagde hjemmelaget blomkålssuppe med bacon på en jobbtur for noen uker siden, fikk jeg det travelt med å lage en hjemme. Nå har jeg laget klart for å ha til lunch i morgen. Her er oppskriften:

1 blomkål
1 l vann
3/4 ss salt
1 terning kyllingbuljong
3 dl fløte
1 fedd hvitløk
1 ss melange margarin
1/2 ts malt muskat
1/2 ts pepper

Finhakk hvitløk og del blomkålen i store buketter og stilken i noen biter. Stek det i gryten til hvitløken akkurat begynner å skifte farge. Tilsett vann og salt, kok opp, og ta ut noen buketter etter de har kokt i et par minutter. Avkjøl disse i kaldt vann, og del de opp i mindre buketter. Disse skal brukes ved servering.
La resten koke i 20 minutter til det er kantinemørt. Tilsett kyllingbuljongterningen, fløte, muskat og pepper, og kjør alt i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det har blitt en fin purésuppe.
Serveres med de små blomkålsbukettene og godt brød. Bacon i terninger på toppen er også skikkelig snadder!

Siden jeg skal ha dette med meg, har jeg helt alt over på et glass. Da gjenstår det bare å ønske god påske! Vi skal kose oss med denne karsen som Jenny har lagd i barnehagen <3



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails