tirsdag 1. februar 2011

Asiatisk nudelsuppe med biffstrimler

Da jeg reiste rundt i Sørøst-Asia for... ehm... noen år siden var nudelsuppe en gjenganger. Lurer på om den faktisk ikke er nasjonalrett i Vietnam? Kom over en oppskrift i Rundt Bordet som tok meg tilbake til de gamle forpliktelsesløse dagene, så en variant av den måtte prøves ut.

Suppa tok ikke så lang tid å lage, og inneholdt bare sunne ting, så det var jo en veldig fin hverdagsmiddag (eller lunch). Ble riktignok sulten igjen bare et par timer etterpå, men jaja. Synes den var kjempegod med masse koriander og chili i!

2 porsjoner
150 g biff
1/2 paprika
1/4 boks bønnespirer
2 vårløk
1 chili
1 ss revet fersk ingefær
risnudler (etter ønsket mengde - jeg brukte ca 200 g)
1 l vann
1,5 terninger kyllingbuljong
1/2 lime
1 ss oystersauce
koriander

1) Skjær biffen i strimler. Stek den raskt i en nøytral olje i gryten. Legg den til side. 2) Kok opp vannet og tilsett buljongterningene. Tilsett ingefær og oystersauce. Ha nudlene i til koking. 3) Skjær opp paprika og vårløk i strimler. Tilsett det i gryten sammen med bønnespirene og biffstrimlene mot slutten av koketiden til nudlene. 4) Smak til med limesaft (press den over gryta).

Serveres med masse fersk koriander og chili i tynne skiver strødd over.


Tips: Biffstrimlene kan byttes ut med kylling eller fisk. Det her er altså en ganske kjekk suppe å bli kvitt rester med :)

1 kommentar:

  1. Deilig suppe :) Serverte den til en venninde i går og den falt i smak :)

    Hilsen Turid

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails