onsdag 2. februar 2011

Kjøttdeiggrateng med tomat, løk og squash

Var inne i o mektige matblogger Trines blogg og sjekket middagstips, og kom over denne retten. Det fine med kjøttdeiggratengen var at jeg kunne lage den klart kvelden i forveien, sånn at det bare var å sette inn i ovnen i dag. Da går det ganske fort fra man kommer inn døra til maten er klar - supert! Oppskriften her er relativt lik Trines (dog med noen små endringer).


3 porsjoner
400 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1-2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano i)
1 ts soyasaus
1/2 squash, i tynne skiver
1 middels stor løk i skiver
100 g revet gulost

1) Stek kjøttdeigen i panna. Tilsett hakket hvitløk mot slutten av steketiden. 2) Tilsett tomatpuré i pannen og rør det inn i kjøttdeigen mens det freser litt. Det gir en fin karamellisert smak på sausen. 3) Tilsett boksen med hakkede tomater, og smak til med soyasaus, salt og pepper. 4) Hell innholdet over i en ildfast panne, og dekk det med squash og løk (gjerne i taksteinmønster, som Trine skriver). 5) Strø ost over, dryss oregano over, og la det steke på 200 g i 20 minutter.

Serveres med pasta, ris eller potetmos.


2 kommentarer:

  1. Supert tips! Trenger flere enkle oppskrifter og det er jo genialt at man kan lage det dagen før.

    Ønsker deg en leken fredag!

    Klem fra Carina

    SvarSlett
  2. Mmmmm, så godt ut! Og greit med retter med kjøttdeig i for det går lett ned hos barna her i huset;-) Tror jeg skal forsøke denne i kveld!

    Takk for gulv-innspill, ikke bare enkelt å bestemme seg net;-) Får bare håpe at det blir godt resultat til slutt!

    God helg til deg og dine! Klemmer!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails