Butikkene har massevis av DEILIGE norske grønnsaker nå, og i dag utnyttet jeg den muligheten til å lage en skikkelig veggismiddag! Dette var også en god mulighet til å få i en ellers kresen grønnsakssjel (les: frøkna på 2,5 år) noen grønnsaker, og det var supert. Det beste med middagen var nok at hun fikk dyppe det i ketchup, men den kamelen har vi måttet svelge for lenge siden. Jeg er bare glad for at hun fikk i seg både gulrøtter, paprika og blomkål, jeg!
Serveringsforslag
Dette tar litt tid å lage for en hverdagsmiddag, kanskje 45 minutter fra start til slutt, men er absolutt overkommelig. Alternativt kan du lage det klart kvelden i forveien og putte det inn i stekeovnen når du kommer hjem fra jobb - da er det gjort på kanskje 15-20 minutter. Vi hadde det med pasta (og egentlig hvitløksbrød), men du kan også bruke det som tilbehør til skinkebiff, koteletter, urtemarinert torsk eller steinbit eller til köfte.
Kjøkkenutstyr
Jeg lager dette i en dyp stekepanne som kan settes inn i stekeovnen (en Woll traktørpanne som jeg kan anbefale på det varmeste!). Dersom du ikke har det, kan du blande de ferdige ingrediensene i en ildfast form (i trinn 7).
Oppskrift til 5-6 porsjoner
Jeg lagde dobbeltporsjon sånn at vi kunne ha i to dager - her er oppskriften på dobbeltporsjonen min:
1 blomkål, i buketter
1 brokkoli, i buketter
2 gulrøtter, i strimler
1 løk, i båter
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 squash, i skiver som deles i fire
1 paprika, i strimler
1 boks hermetiserte tomater
1/2 boks tomatpuré
2 dl vann
1 ts soyasaus
1-2 ts. sukker
salt og pepper
revet gulost
(1) Del blomkålen og brokkolien i buketter. Kok de i lettsaltet vann (hver for seg), og ta de opp etter 2-3 minutter og legg de på en tallerken. De skal være "al dente".
(2) Del gulrøttene i strimler og løken i båter. Finhakk hvitløken. Del opp paprikaen og squashen.
(3) Begynn å steke løken og paprikaen på middels varme.
(4) Når løken blir blank, tilsetter du squash og hvitløk. La dette steke i ca. 1 minutt (ikke la hvitløken bli brun!)
(5) Tilsett tomatpuréen, og rør den forsiktig inn i grønnsakene. La det steke i ca. 1 minutt - det gir en fin karamellisert smak på tomatsausen.
(6) Tilsett de hermetiserte tomatene og vannet og la det koke opp. Smak til med soyasaus, sukker, salt og pepper.
(7) Vend inn blomkålen og brokkolien sånn at alt har tomatsaus over seg.
(8) Strø ost over, dryss deretter masse oregano, og la det steke i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Serveringsklart :)
Følg bloggen min med bloglovin
Det så godt ut :)
SvarSlettHe he, kan vel ikke skrive "Jøss, matinnlegg?" hos deg...;)
SvarSlettMen dette så godt ut!