torsdag 29. mars 2012

Hjemmelaget indisk chicken curry

Som jeg nevnte i går, har jeg fått en stor pakke med krydder fra Krydderia. I ekstase over alt det gøye, måtte jeg prøve ut en av rettene deres umiddelbart. Jeg brukte hot chilipulver og hot karripulver - og det ble hot nok, for å si det sånn! Dette går faktisk relativt raskt å lage (kanskje 45 minutter, siden det skal koke i 30 minutter) - det som tar lengst tid er å måle opp mengden av de ulike krydderne. Oppskriften kommer her:Chicken curry for 2 voksne (kan bli til flere ved å øke antall kyllingfiléter og grønnsaker)
2 kyllingfiléter
1 gulrot, i strimler
1 paprika, i strimler
100 g sjampinjong, delt i fire
1 løk, i båter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts malt spisskummen
2 ss olje
1,5 ts ingefærpulver
1,5 ss korianderpulver (tror fersk koriander er vel så godt)
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karripulver
1,5 ts salt
2 krm sort pepper
3 ss mango chutney
2 dl yoghurt naturell

(1) Del kyllingfilétene og grønnsakene i biter. (2) Stek løk og hvitløk litt sammen med krydderne i oljen, til løken har blitt myk. (3) Tilsett kyllingen og vend den i oljen. (4) Tilsett salt, pepper, mango chutney og yoghurt naturell. (5) La det koke på svak varme i 20 minutter, før du tilsetter grønnsakene og lar det koke i 10 minutter til. Samtidig koker du risen, gjerne med 1 ts gurkemeie sånn at den får fin farge.

Serveres gjerne med litt frisk koriander strødd over, mango chutney på tallerkenen og naan ved siden av.Følg bloggen min med bloglovin

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Det ser nydelig ut, du er flink! Jeg har hatt store problemer med å få tak i bla. mango-chutney og en del av de andre krydderne, men ser at krydderia.no har dette. Har du noe erfaring med hvor lang tid det tar å få disse varene? Jeg får gjester på torsdag og tenker å bestille en del krydder og sauser for å lage et festmåltid, men lurer på om du vet om det kommer frem før den tid?

    Håper du lager flere utenladske retter:)

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig tilbakemelding! Tror det bør gå bra - du skal få varene på døra dagen etterpå (det er bring som leverer). Bestill i dag, så er du sikker!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails