søndag 25. mars 2012

Eplevafler

I dag er det den store vaffeldagen, og den feires selvsagt med å spise vafler! Været er nyyydelig ute, så jeg skal skynde meg å få ned oppskriften her, før vi stikker ut og koser oss i sola! Denne oppskriften fant jeg i oppskriftsheftet som følger med Wilfa vaffeljernet - du finner også andre vaffeloppskrifter på wilfa.no.


Eplevafler
150 g margarin, smeltes
200 g sukker
1/2 ts salt
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 knivsodd malt nellik
2 revne epler
1 egg, pisket
melk (ca. 5 dl)

Bland alle ingrediensene minus epler og melk. Ha deretter i litt melk, sånn at du har en veldig tykk røre. Rør inn de revne eplene, før du tilsetter det piskede egget samt melk til du har en passelig røre. La det stå og svelle i 20-30 minutter.

Disse vaflene er skikkelig søte (faktisk så søte at jeg tror du kan halvere sukkermengden uten at det gjør noe), men er faktisk ganske gode med et melisdryss over. Bringebærsyltetøy funker fint det også. Men dagens absolutte hit er den opprinnelige søte oppskriften - med vaniljeis på. Den ultimate desserten!

I kveld trekker jeg vinneren av et vaffeljern fra Wilfa, så har du ikke noe (godt) vaffeljern, anbefaler jeg deg å bruke linken til høyre øverst på siden min!

Ha en strålende vaffeldag!Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails