torsdag 8. mars 2012

Kyllinggryte med hvitvin, oliven og chorizo

Har testet ut mer fra familiekokeboka, og som forrige rett jeg prøvde tok denne litt tid før var ferdig, men bestod av få operasjoner. Så ganske lite energikrevende å lage, egentlig! Perfekt for en som er hjemme i permisjon og har en liten å passe på samtidig med matlagning ;)

Frøkna ville absolutt ikke ha middagen (spiste dog litt kylling etter hvert), så hun fikk fiskerester fra i går. Da hadde vi lekekompis med mamma på middags- og badekarbesøk, veldig koselig! Serverte pestomarinert laks i tortilla - nye fiskefavoritten her i huset!

Tilbake til dagens middag: både Alex og jeg var VELDIG fornøyde, så dette kommer nok på menyen igjen! Og det er bra, for da kan jeg få nye bilder til dette innlegget her - glemte nemlig kameraet på hytta i helga. Mobilkameraet gir ikke akkurat like bra bilder som speilrefleks'en, for å si det sånn...

Utstyrstips: til denne retten har jeg veldig glede av traktørpannen som jeg kan ta av håndtaket på (jeg har en fra Woll som du får kjøpt bl.a. på Jernia). Alternativt kan du ha alt over i en ildfast form når det skal inn i ovnen.Til 2 voksne og 1 barn brukte jeg (ikke helt likt som i opprinnelig oppskrift):
5 kyllinglår, delt ved leddet
200 g fersk chorizopølse, i biter
4 fedd hvitløk, grovhakket
1 ss malt spisskummen
1 fennikel, i små båter
1 boks hermetiserte tomater med basilikum og oregano
2 dl hvitvin (brukte en pose med hvitvin), evt. kyllingkraft
1/2 sitron
1 neve sorte oliven
Salt og pepper

(1) Del kyllinglårene i leddet. Salte og pepre de, før du bruner de raskt i pannen. Legg de til side. (2) Fres chorizo, hvitløk og fennikel raskt i panna. (3) Tilsett hermetiserte tomater og hvitvin. Kok opp. (4) Skru av varmen av panna. Ha oppi kyllingbitene med skinnsiden opp. Sett stekepanna i stekeovnen på 200 grader på varmluft i 30 minutter. (5) Ta deretter ut panna av ovnen, og skvis sitronsaften ut av 1/2 sitron over og tilsett olivenene. La det steke i ovnen i 10 minutter til.

Strø gjerne litt ferske urter over ved servering, som persille/salvie/timian. Serveres med kokt ris.P.S. Meld deg gjerne på give-away'en min

Følg bloggen min med bloglovin

1 kommentar:

  1. Takk for stellevesketips i bloggen min. De veskene var skikkelig fine. :)
    Kyllinggryta må jeg prøve. Jeg burde kanskje følge en matblogg eller to for å få inspirasjon til å lage nye retter.
    Ellen :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails