tirsdag 30. juli 2013

Gratinerte hummer

...og mens sommeren begynner å synes å være på hell, er det likevel ikke for sent med noen skalldyraftener... Siden Meny har kjørt kampanjepriser med 2 hummer for 89 kr, tenkte jeg at jeg skulle utnytte muligheten til å teste ut noe av det mest eksklusive man kan få av mat. Når det er sagt, finnes det nok mer smakfulle hummer enn disse du finner i frysedisken til den prisen, men likevel - gratinert i ovnen med grønn topping er de gode nok :)

Gratinerte hummer
2 hummer, ferdigkokt (rå er sikkert enda bedre, men det har jeg ikke testet ut)
1 potte basilikum
1 neve bladpersille
2 fedd hvitløk
1 chili
3 skiver loff uten skorpe
1 ts salt
1,5 dl olivenolje

(1) Del hummeren i to på langs, og fjern magesekken (det som er rett bak øynene på hummeren). Ta ut kjøttet fra klørne, og fyll det inn i hummeren der magesekken var (gjør ingenting om du får en "topp" på hummeren). (2) Lag grønn topping: Kjør basilikumblader, bladpersille, hvitløk, chili og loffskiver i stavmikseren sammen med olivenolje til du får en jevn grønn masse. (3) Legg hummerne i en ildfast form, og topp de med den grønne "toppingen". (4) Grilles i stekeovnen under grillelementet til du har fått en gylden farge, ca. 5 minutter.

1. Del hummeren i to, fjern magesekken
2. Fyll innholdet fra klørne inn i "magesekkhullet"
3. Legg på grønn topping, og sett under grillen i ovnen.

Serveres med loff, smør, sitronbåter, og noen krabbegafler for å pille ut av de små klørne.

Ha gjerne noen ferske reker ved siden av - deilig med litt variasjon på bordet! Hører hjemme på en skikkelig skalldyraften, synes jeg :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails